Българската премиера на спектакъла Един кон влязъл в бар, копродукция

...
Българската премиера на спектакъла Един кон влязъл в бар, копродукция
Коментари Харесай

Един кон влязъл в бар с премиера в България

Българската премиера на спектакъла " Един кон влезнал в бар ", копродукция на Дойчес спектакъл (Берлин), Залцбургски фестивал и Бургтеатър (Виена), ще се състои на 25 и 26 март в Народния спектакъл " Иван Вазов ". Драматизацията по фамозния едноименен разказ на Давид Гросман " Един кон влезнал в бар " с присъединяване на Самуел Финци в ролята на Дов Гринщейн реализира замайващ отзив, научи ДУМА от Анна Лазарова от изд. " Колибри ", което разгласява романа на български в превод на Емилия Юлзари.
Непосредствено след представлението на 25 март е очакван диалог с публиката в наличието на режисьора Душан Парижек, Самуел Финци и Катлийн Моргенайер, която се превъплъщава в облика на Пиц. Музикален акомпанимент онлайн - Антони Дончев, език - немски, с български надписи.
Какво се случва, когато един безсрамен комик взема решение да смъкна маската на хумора и да изложи раните си на показ?
Дов Гринщейн е стендъп-комик, подбудител, актьор със свое лично шоу, подготвен постоянно да удовлетвори желанията на публиката. В зала в пустата индустриална област Натания, в един град сред Хайфа и Тел Авив, той излиза за своето последно зрелище. Представление като никое друго, по едно и също време интимно и екстатично, всяващо шок и ужас. Дов е безмилостно непосредствен - нервира публиката, наскърбява я, след което се извинява със сълзи на очи. Шегува се, споделя тъпи и остроумни, вулгарни и безобидни вицове. Нищо не остава пощадено от думите му - нито Шоа и нейните жертви, нито политиката на Израел в палестинските области. Почти два часа Дов гневно се бори за вниманието на присъстващите, тъй като никой не трябва да остане апатичен. Комикът е решен да предложи доста повече от едно сполучливо шоу: той би трябвало да опише за своя " персонален Чернобил ", за контузията и виновността, които са отровили живота му.  Дов желае почистване на сметките - със своя другар Авишай, който е поканил на спектакъла, и това би трябвало да стане пред публиката.
Проектът е осъществен с финансовата поддръжка на Столичната община и НФ " Култура " по стратегия " Мобилност`22 ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР