Българската позиция за бъдещето на интеграцията на Северна Македония е

...
Българската позиция за бъдещето на интеграцията на Северна Македония е
Коментари Харесай

Пендаровски: България няма да блокира преговорите ни с ЕС

Българската позиция за бъдещето на интеграцията на Северна Македония е вътрешен въпрос и няма да бъде показана на идния Европейски съвет, съобщи през днешния ден президентът на Северна Македония Стево Пендаровски, представен от организация МИА.

Той добави, че не е имал скоро контакт с българския си сътрудник Румен Радев, само че акцентира, че България няма да блокира започването на договаряния на Северна Македония с Европейски Съюз.

" Първо да получим дата, а по-късно всички страни членки на Европейски Съюз би трябвало да сформират рамка за договаряния от техен народен аспект. Ние ще определим своите позиции за договаряния в сходство с това, което страните членки изискат от нас. Ако изобщо пристигна на дневен ред този въпрос за блокирането на договарянията, това ще стане към средата на идната година, когато стартира да тече процесът на договаряния. На процедура е невероятно да се разяснява преговорна позиция, чиито детайли към момента не са ви известни. Да забележим първо детайлите и тогава ще координираме нашата позиция съгласно тях ", сподели Пендаровски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР