Българската попара изненадващо се появи в класация на CNN. В

...
Българската попара изненадващо се появи в класация на CNN. В
Коментари Харесай

Българската попара влезе в класация на CNN


Българската попара изненадващо се появи в ранглиста на CNN. В материала, отдаден на най-екзотичните закуски в света, попарата е поставена паралелно с тунизийската чорба от леблебия, украинските сирники, японския омлет тамагояки и етиопското дженфо.

"Попарата следва дългогодишната традиция да се употребява останалия самун на идващия ден. Тази топла, успокояваща закуска е обичана закуска от детството на доста българи. Това не е тъкмо каша, не е и хлебен пудинг, въпреки да съвместява характерности и от двете. Топло прясно мляко или чай се сипва в купа, цялостна с начупен на хапки самун, натрошено сирене, масло и захар. Оставя се за известно време, до момента в който течността попие в хляба и ястието стане меко. Яде се с лъжица ", изясняват рецептата за попара от CNN.

Редакторът на класицията прецизира, че сиренето е българският артикул, наподобяващ на гръцкото сирене фета, само че е по-кремообразно и меко спрямо множеството източноевропески сирена. Затова и не придава на попарата прекомерно солен усет.

Освен нас, и швейцарците похапват потребна каша - с овес, плодове и ядки. В Мароко утринната софра включва багрир - тънки палачинки от грис на дупчици, в Турция - питки със сусам. В Германия е наложително да има колбас - братвурст, вайсвурст, лебервурст.





Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР