Българската политика се движи в различни пресичащи се орбити. Често

...
Българската политика се движи в различни пресичащи се орбити. Често
Коментари Харесай

Йово Николов: ПП бяха сварени като жаба в топла вода от Борисов

" Българската политика се движи в разнообразни пресичащи се орбити. Често една от тях е престъпният свят ". Това съобщи пред БНР Йово Николов, публицист от вестник „ Капитал “.


" Политическата класа не може да се почисти от престъпните детайли в своите редици. Партиите, които идват на власт, доста бързо влизат в корупционни схеми.


Не виждам причина един човек със противоречива известност, какъвто беше Алексей Петров, да взе участие в политически процеси, означи Николов.

" Алексей Петров беше комплицирана персона. Той имаше способността да внушава на обществото и публицистите личната си значителност в разнообразни процеси. Аз го познавах. Странно ми е за какво е належащо Борисов да търси посредничеството на този човек, с цел да се срещне с публична партия, каквато е Политическа партия ".

Политическа партия бяха сварени като жаба в топла вода от Борисов, заключи журналистът.

Йово Николов разяснява и протичащото се към Васил Божков.

" Този пинг-понг, който се получава сред Васил Божков и прокуратурата, е доста забавен. На мен ми се коства, че това е някакво похищение на вниманието. Действията на прокуратурата не са задоволително транспарантни, с цел да разберем какво се случва.

Посланията на Божков не постоянно водят към истинността на неговите дейности. Той е бил част от казуса, а не от решението. Тезата му, че е бил рекетиран и е плащал такса " Спокойствие " би била действителна, в случай че той беше подал сигнал в прокуратурата "

Николов въпреки всичко регистрира и обстоятелството, че прокуратурата е мощно подвластна от политическата класа.

" Смяната на Гешев със Сарафов е промяна на играчи в един и същи модел. Докато този възел не бъде раздран, ние няма по какъв начин да имаме вяра, че обществото ни ще получи правдивост ".

Журналистът проучва проблема с наводненията и починалите с Царево.

" Да, имаше доста дъжд, само че го има и хроничният проблем с противозаконното строителство и с почистването на деретата, с обследването на пътищата. Ако всички тези неща бяха осъществявани регулярно, тези нещастия нямаше да се случат. Щетите щяха да бъдат доста по-малко ".

Йово Николов уточни и решение на казуса с пияните и дрогирани водачи по пътищата.

" Държавата има проблем с това, че не въздава глоба. За 5 години Министерство на вътрешните работи не е съумяло да събере 400 милиона лв. от санкции за превишена скорост. Тези пари е можело да влязат във Фонда за сигурност. Санкцията има възпираща функционалност, когато бъде налагана. Непрекъснатото увеличение на санкциите и наказванията нямат безусловно никакво значение, откакто не се ползват. Трябва да се откри метод за връчване на фишовете. Светът е толкоз софтуерен "

КАТ, Министерство на вътрешните работи, община и ТОЛ система би трябвало да стартират да си приказват, изясни още той.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР