Българската подкрепа за Украйна, две години след безмилостната агресия на

...
Българската подкрепа за Украйна, две години след безмилостната агресия на
Коментари Харесай

Премиерът Николай Денков пристигна в Украйна | Българската делегация пътува с влак

Българската поддръжка за Украйна, две години след безмилостната експанзия на Кремъл, ще изрази в Киев министър председателят Николай Денков. Министър-председателят дойде в украинската столица тази заран, с цел да подчертае, че държавното управление ни стои твърдо на страната на справедливостта и ще продължи да отстоява независимостта, суверенитета и териториалната целокупност на Украйна. България е част от напъните на Европейския съюз, НАТО и интернационалната демократична общественост в поддръжка на Украйна.

България поддържа независимостта, суверенитета и териториалната целокупност на Украйна в границите на интернационално приетите ѝ граници, подсети акад. Денков преди заминаването си. Страната ни поддържа и украинската формула за обективен, изчерпателен и дълготраен мир, учреден на правилата на Устава на Организация на обединените нации и интернационалното право, както и всички старания за международна среща на върха за мира с допустимо най-широка интернационална поддръжка.

В Киев министър председателят е съпроводен от министрите на правораздаването Атанас Славов, на енергетиката - Румен Радев, на околната среда и водите - Юлиян Попов, заместник-министрите на външните работи и защитата - Тихомир Стойчев и Станимир Георгиев, както и началника на защитата адмирал Емил Ефтимов.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР