Българската певица, живееща в Ню йорк - Влада Томова ще

...
Българската певица, живееща в Ню йорк - Влада Томова ще
Коментари Харесай

Влада Томова със специален концерт на 22 ноември в Студио 5

Българската певица, живееща в Ню йорк - Влада Томова ще показа специфичен, бутиков концерт в София на 22 ноември в “Студио 5 ”. За почитателите и приятелите си в България тя е подготвила пъстра стратегия от обичаните си авторски части, музика от плановете “Балкански Приказки ” и “Лазарската роза ” и доста други. Интересна и нетрадиционна, водена от любовта си към България и любознанието си към света, Влада Томова ще показа и новото си видео към песента “SING OUT LOUD ”. Видеото е снимано в Куба по-рано тази година и типично в неин музикален жанр съставлява комбинация от разнообразни култури, прелестна страст и сила, достоверни пъстри фрагменти от днешна Хавана и доста усмихнати лица.

След премиерата на “SING OUT LOUD ” в София, певицата ще показа песента и в Хавана (Куба) в огромен независим концерт , който е плануван за идната годинa. Влада Томова е единствената българска изпълнителка до в този момент, която има специфична покана да изнесе концерт в границите на най-големия музикален конгрес в Куба – “Куба Диско ” /Кубинските Грамита/. Престижното събитието ще се организира в средата на май 2018 година, а в границите на 10 дни в него ще бъдат показани най-хубавото от кубинската музикална сцена и театрална промишленост. Концертите от програмата e се случват в някои от паметните зали в Хавана , а на тях ще участват доста и видни посетители и реализатори от целия свят.

Преди да омае публиката в Хавана , магнетичният глас на Влада ще прозвучи първо в София - на 22 ноември в “Студио 5 ” от 18.30 ч.  С нея на сцената ще бъдат  музикантите - Стефан Стойков – китари, Нез Ибишева – цигулка, Магдалена Петрович – челo, Николай Николов – гъдулка, Димитър Карамфилов – контрабас, Петър Йорданов " Бъни " – перкусии. С голямо почитание към традицията и фолклорът и по едно и също време в крайник с сегашното, вокалното творчество на Влада Томова с лекост и финес намира своето особено място в душата на съврменния човек. Чаровната изпълнителка дава обещание да подари прелестно въодушевление и страхотна сила на гостите си в “Студио 5 ” в ноемврийската вечер. Няма да липсват и изненади, които ще станат известни малко преди събитието.

Билетите се пускат в продажба от през днешния ден /10 октомври/ на място в клуб “Студио 5 ” (вход А3 на НДК), в системата на Ticketlogic.bg и Дюкян Меломан (ул. 6-ти септември 7А) на цена 10 лева Телефон за резервация в “Студио 5 ”:

0887 934335.

 

Следвайте Влада Томова във Фейсбук – ТУК.

Можете да се присъедините към събитието – ТУК.

Чуйте Влада – тук и ТУК.

 

Информация:

Радост Пенева

0889105252

[email protected]

 

Повече информация за Влада Томова :

Наричана “музикална посланичка на модерна България ” с магнетичен глас и  сила - музиката ѝ я води на сцените на Карнеги Хол и Линкълн Сентър (Ню Йорк), Московската консерватория, Международния Джаз Фестивал в Монтреал и фестивала Кумбре Тахин (Мексико) всред доста други в Северна Америка и Европа. В работата си Влада Томова акцентира ролята на България в актуалната световна просвета. Тя основава основни музикални планове, като: Балкански приказки, трио “Български гласове ”, “Песен за българската писменост ”, Български женски фолклорен хор “Ясни гласове ” - Ню Йорк и други. С почитание към традицията и по едно и също време в крайник с сегашното, вокалното творчество на Влада Томова е показано по един доста земен и наличен метод и намира място в сърцето на актуалния човек.Проектът “Балкански приказки ” вдъхва модерна душа на балканската диаспора. Пресягайки се на длъж и простор в търсене на приказките си, тя оформя разнороден репертоар, който се простира от България до други елементи на Балканите и Близкия Изток, с нюанси от Индия и сефарадска Испания.

Тя е създател и живописен началник на Български женски фолклорен хор “Ясни гласове ”, който е първият и уникален вокален отбор в Ню Йорк. Гласът ѝ звучи в обикалящата света галерия на National Geographic “King Tut ”. Певицата постоянно работи с майстора на кавала - Теодосий Спасов и взе участие в турнето му в Съединени американски щати през 2011 година

През 2013 година Томова издава албум със старинни сефарадски песни – “Лазарската роза ”, обработени от Крис Раел за оркестър интрументи от разнообразни краища на света. През последните години Влада се впуска и в писането на свои авторски песни една, от които е “Песничката за писмеността ”. Написана в Ню Йорк, песента е изпята на Празника на Славянската Писменост - 24 май през 2015 година от деца, родители и учители в София, Лондон, Ню Йорк, Чикаго, Лос Анжелис и Сидни. През 2015 година ръководеният от нея хор взе участие в копривщенския фолклорен фестивал, където е признат с бурни аплодисменти от публиката. През 2017 година по случай 3-ти март – Националният празник на България, певицата пусна песента и видео към нея “Аз и съцето ми сме едно ” отдадена на българските емигранти. Заедно с песента, певицата разгласи и конкурс - „ Това, което върша ”, като обвърза приходите от продажбата на песента да отидат за подкрепяне на детски дом, градина, учебно заведение или друга организация работеща с деца в България. Pобедител в състезанието беше ДГ „ Славейче ” в село Лесново. През 2016 година Влада Томава гостува за първи път в Куба с концерт в българското посолство в Хавана , а вторият й концерт там е на 24 май, дружно със разбъркан фолклорен отбор. През 2018 г тя ще се показа особено и на влиятелните награди “Куба Диско ” в средата на м.май.

 

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР