Българската петролна компания, производител и дистрибутор на горива и петролни

...
Българската петролна компания, производител и дистрибутор на горива и петролни
Коментари Харесай

ИНСА ОЙЛ със съвместно предприятие с американска компания

Българската петролна компания, производител и дистрибутор на горива и петролни артикули „ ИНСА ОЙЛ “ (Insa Oil) и американската компания за развиване на стратегически енергийни вложения Focal Point Energy (FPE), сътвориха взаимната компания INSA OIL INC SA.

Капиталът в новото сдружение е разпределен поравно (50/50). Целта на партньорството сред Focal Point Energy и Insa Oil е да се разшири обсега на активността на Insa Oil на Балканския полуостров, както и да се обогати и разнообрази съществуващото портфолио от рафинирани артикули, които се оферират на пазара. Съвместното дружество ще работи интензивно за създаване на нови планове за рандеман на чиста, зелена сила в целия район.

“С неспокойствие чакаме да стартираме работа дружно. Това е стъпка към действителна диверсификация, която ще отключи капацитета на енергийния пазар в България и района “, сподели Георги Самуилов, президент на Insa Oil. „ Сигурен съм, че това ще бъде високо оценено от клиентите ни, както на пазара на едро, по този начин и на пазара на дребно. От друга страна като следваме настоящата наклонност за прекосяване към различни източници на сила в нашия район, взаимната ни компания ще помогне за позиционирането на Insa oil Inc., като водач на пазара на Балканския полуостров “, добави той.

Освен в рафинерията на Insa Oil в нашата страна, новото сдружение Insa Oil Inc. ще подкрепи развиването на новия цех за произвеждане на биоетанол. В близко бъдеще българо-американската компания ще развива и планове за рандеман на зелена сила, които освен ще покриват нуждата от зареждане на рафинерията, само че и ще бъдат фактор

на българския енергиен пазар. През последната година тази наклонност в развиването става устойчива процедура за доста от петролните компании и рафинерии в международен мащаб. Insa Oil Inc. възнамерява да влага в обичайни и във възобновими енергийни източници на целия Балкански полуостров.

„ Ние обединихме най-хубавото от двете сдружения – техническия опит, висока степен на експертиза и увереност за дейности на Focal Point Energy и сполучливия действен модел на Insa Oil. Всичко това е мощната формула за триумф на новото сдружение. Нашето партньорство е учредено на споделените полезности и общата задача на двете компании “, сподели Винс Тровато, изпълнителен шеф на Focal Point Energy. „ Това взаимно дружество ще играе основна геополитическа роля в диверсификацията на източниците на гориво в района на Балканите, а това е основна цел, както на Съединените щати, по този начин и на нашите сътрудници в Европейския съюз “, добави той.

В Борда на шефовете на Insa Oil Inc. ще се включат представители на американската и българската компании. Те са експерти с висока степен на експертност в развиването на енергийните пазари в Съединени американски щати и в България, което е гаранция за триумфа на плана на Балканския полуостров, показват от компанията.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР