Българската океанска гребна лодка NEVEREST пристигна благополучно в Барбадос (Карибски

...
Българската океанска гребна лодка NEVEREST пристигна благополучно в Барбадос (Карибски
Коментари Харесай

Макс, Стефан и Neverest пристигнаха в Барбадос след 105 дни в океана

Българската океанска гребна лодка NEVEREST дойде наред в Барбадос (Карибски острови) в 12:00 ч. локално време на 6 октомври, 2020 година откакто мина 4,444 морски благи (8,230 километра) за 105 дни в океана.
Лодката прави една спирка за още 9 дни на остров Ланзероте, (Канарски острови), с цел да могат гребците Максим Иванов и Стефан Иванов, да ремонтират автопилотната система и течовете в няколко складови пространства на плавателния съд, който са построили сами за задачата на експедицията.
 Въздухът над Южния океан - най-чистият на Земята Въздухът над Южния океан - най-чистият на Земята
Изследователи от университета в Колорадо (САЩ) и техните австралийски сътрудници идентифицираха района с най-чист въздух на планетата. Раб...
Когато отплават на 14 юни 2020г. от Портимао, Португалия, Макс е единствено на 16 години и 293 дни, което го прави,,Най-младия океански гребец в света сполучливо прекосил океан ” съгласно формалния указател на океански гребни експедиции на Ocean Rowing Society.
Това корабоплаване е първата океанска гребна експедиция за България.
Това е и първото пресичане на Атлантическия океан с гребна лодка от изток на запад през сезона на ураганите (юли - октомври).
 
 Пловдив приема две огромни шампионати по гребане Пловдив приема две огромни шампионати по гребане
Пловдив още веднъж ще бъде хазаин на две огромни шампионати по гребане. Това разгласи през днешния ден ръководителят на Организационния комитет по гребане...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР