Българската общност в Лондон е една от най-големите. Това каза

...
Българската общност в Лондон е една от най-големите. Това каза
Коментари Харесай

Лора Русинова: Българската общност в Лондон е една от най-големите

Българската общественост в Лондон е една от най-големите. Това сподели в предаването " Добър ден, България “ на Радио " Фокус “ Лора Русинова - българка, живееща в Англия.

" Има огромна българска общественост във всеки един огромен град в Англия. Когато решиш да предприемеш такава огромна стъпка вя живота си – да се преместиш в друга страна, постоянно се стартира мъчно. С всеки минал ден обаче се запознаваш с хората към теб, с доста други българи, които са минали през този път преди теб и са подготвени да оказват помощ. Българската общественост в Лондон е една от най-големите. Хората си оказват помощ, имат най-различни средства за връзка, обществени мрежи, уеб сайтове онлайн. Правим и разнообразни събития, с които продължаваме да се събираме и да държим жива българската общественост “, сподели още тя.

Тя изясни, че на събиранията, които вършат с българите в Англия, водят и децата си с тях. " Важно е те да знаят кои са и от кое място са. Надявам се един ден те да се завърнат в България “, добави Лора Русинова.

Лора Русинова живее в Англия от 2016 година, като там се занимава с национални танци. С ансамбъла " Фолклорна магия “ постоянно провеждат събития и концерти.

" Всяка година в Деня на националните будите се провежда друг празник в Англия и във всеки един град за българската общественост. Преди три години – преди Коронавирус, направихме за първи път спектакъла " Фолклорна магия “, отдаден на националните будители. В него взеха присъединяване разнообразни групи от България, разнообразни артисти и артисти. Тази година взехме решение да възстановим този театър и да го обединим “, изясни тя.

Това, което по думите й прави най-голямо усещане, е обичта към българското, българския фолклор, към България е ужасно мощна от страна на българите в Англия.

Габриела ГЕОРГИЕВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР