Българската общност и жителите на градчето Ейджакс, на час от

...
Българската общност и жителите на градчето Ейджакс, на час от
Коментари Харесай

Проговори шефката на убитата в Канада българка

Българската общественост и жителите на градчето Ейджакс, на час от Торонто, Канада, към момента са в потрес от жестокото тройно ликвидиране на Красимира Пейчиновски и двете й деца предходната сряда.

Съседи, другари, съученици и сътрудници към този момент започнаха акции за набиране на средства, които да оказват помощ на оживялата 16-годишна щерка Виктория, която в този момент е при татко си. Не е ясно по кое време ще бъде опелото за 39-годишната Красимира, нейния 15-годишен наследник Рой Пейчиновски и 13-годишната Венайлия Пейчиновски.

Последната е още жива, когато полицията идва, само че умира от раните си в болничното заведение, написа bg-voice.com. Сигнала към управляващите подава собственичката на салона, в който работи убитата Красимира - Шери Робинсън.

В деня на закононарушението Краси, която е съзнателна служителка, не се появила на работа. Това не се било случвало досега без предизвестие, а съгласно шефката й Красимира била индивидът, който постоянно покрива смени, когато някой не се появи. Тогава Робинсън се обажда на 16-годишната щерка на Краси - Виктория, с цел да я потърси. Оказва се, че Красимира не се появила сутринта, с цел да закара щерка си на шофьорски курс. Тогава Шери Робинсън взема решение да отиде до къщата на своята служителка, с цел да ревизира дали всичко е наред.

Тя споделя, че когато почукала на вратата, отворил приятелят на Красимира - Кори Фен. По думите на Робинсън той бил гол до кръста с спортен екип и боси крайници. "Попитах го: "Вкъщи ли е Криси? ", а той сподели: "Тя е болна. " Разговорът продължава малко, само че през това време Шери Робинсън вижда кръв по крайници на Фен. Въпреки молбата й да приказва с Краси мъжът я отпраща. Робинсън се качва в колата си и кара до края на улицата, където стопира, с цел да се обади на неин другар в полицията и до момента в който той изпраща патрулна кола, тя вижда черен пикап да напуща къщата на Красимира. Силно разтревожена и към момента на телефона с полицията, Робинсън се връща в къщата.

"Позвъних на вратата, само че никой не отвори. Тогава започнах да блъскам мощно и вратата се отвори ", споделя Шери. "Тогава бях на телефона с служителя на реда и му споделих, че вратата се отвори, а той ме попита: "Виждаш ли нещо? Виждаш ли кръв? " Отговорих му - не. Влязох вътре и виках: "Криси, Криси, добре ли си? " Но отговор по този начин и нямало. Тогава Робинсън излязла от къщата и изчакала полицията да пристигна на мястото. Минути по-късно полицията намира телата на Красимира, Рой и Венайлия, която е откарана до болница, където умира от раните си по-късно вечерта същата сряда.

Полицията арестува 29-годишния Кори Фин в сряда вечерта в дом в южната част на Ошава, откакто полицията открива черния му пикап зарязан на към 10-ина минути от мястото на кървавото закононарушение. В четвъртък против Фин бяха повдигнати три обвинявания за ликвидиране. Красимира и обвиненият се срещнали във фитнеса. Според Робинсън, която дефинира себе си като "майка " на Красимира, връзката сред нея и Кори Фен почнала обикновено. Българката била въодушевена, споделяла на сътрудниците си какъв брой деликатен и грижлив е новият й другар.

Но единствено няколко месеца по-късно се появили притеснителни "сигнали ". "Наблюдавахме го в продължение на известно време, само че той започваше да взема надзор над нея ", спомня си Шери Робинсън. Красимира почнала да губи тегло, спряла да носи грим и избягвала да се облича като преди. Българката споделила на колежките си, че новият й другар не харесвал тя да се чува или да си написа с избрани хора. "Изхарчи кредитни й карти. Унищожи всичките й пари на комар ", споделя Робинсън. "Тя беше тяло от светлина - постоянно усмихната, учтива, постоянно доста нежна и добра. Никога не я чухме да повдигне звук. Никога с никого не се е карала. Беше просто един прелестен човек ", споделя Ваня Димова, която познава Красимира още отпреди да се реалокират в Канада.

Тя към момента не може да си изясни по какъв начин се е стигнало до това тройно ликвидиране. "Аз не мога да си го обясня... Тя в никакъв случай не е била човек, който да влезе в спор с различен човек ", споделя Ваня. Съседи описват, че Фен е ходил всеки ден на фитнес и може да е вземал стероиди и други стимулиращи вещества. "Тя се е пробвала да се раздели с този човек, връзката не е вървяла. Тя не е желала да бъде по отношение на него. Той просто не й е давал този късмет ", споделя Ваня. Преди година Фен се преместил да живее в мазето на Красимира. Собственичката на салона споделя, че не е забелязвала явни следи от побой, само че няколко от колежките й загатват, че са забелязвали синини по ръцете на Краси.

Обезпокоителните "знаци " не стопират дотук. Месеци преди съдбовния й край българката споделя в салона, че е била "блъсната в стената " и телефонът й е бил строшен. Месец преди убийството Кори Фен се разделя с Красимира й и споделя, че ще се върне при майката на детето си. Тогава Красимира била унищожена, само че постепенно почнала да се връща към предходния си метод на живот. "Бяхме толкоз щастливи, аз даже се майтапих, че ще си върна остарялата Криси назад ", споделя Шери Робинсън. Красимира даже стартира да поставя грим още веднъж и да носи косата си както преди.

Според шефката на Краси обаче Фен я потърсил и й споделил, че я желае назад, след което се появил и в къщата й. "Казал й, че има дълг от 60 хиляди $ от залагания и че някой праща хора по петите му ", споделя Робинсън. Но Красимира не го желала назад, дори споделила на своя близка колежка, че ще му каже да напусне къщата й в нощта преди убийствата. Приятели на двойката споделят, че Кори е бил луд по Красимира и я ревнувал доста. Бившият другар на Красимира - Райън Фърз, пък съобщи пред "Торонто сън ", че Фен е извънредно ревностен: "Той ме заплаши преди няколко години, когато останахме другари с нея.

Връзката ни продължи 4 години, а двамата са дружно от 2016 година " Той прибавя: "Тя не беше в "здравословна " връзка с него. Идваше във фитнеса, където и аз упражнявам. Опитваше се да го напусне, тъй като той й изневеряваше. Кори е принудител, постоянно искаше да се бие. " За последно Райън вижда Красимира в Деня на влюбените. Следващото чуване на Кори Фен е на 29 март. На него упрекнатият за трите убийства ще участва в залата посредством видеовръзка. Фен няма право и на гаранция. На първото си чуване в съда той се появи с посинено око, драскотини и кръв по лицето. На гърдите му има татуировка "Превърни раните в мъдрост ".

Фен има предходна присъда за нахлуване над служител на реда през 2009 година и за заличаване на непозната благосъстоятелност през 2011 година И в двата случая присъдата е била 12 месеца пробация. Оцелялата щерка Виктория и бащата на децата са в потрес Красимира е родом от Пловдив. Бащата на децата е македонец, само че от дълго време са разграничени. Третото им дете Виктория, на 16 години, не си е била у дома в нощта преди убийството поради курсове по кормуване на идната заран. Това я е избавило от съдбовна орис. Цялото семейство е потрес. Очаква се от България да дойде и сестрата на Красимира. Няколко дарителски акции за фамилията са стартирали в gofundme, в това число и от Българската черква "Св. Димитър " в Брамптън.

Към момента в тях са събрани над 170 хиляди $ за потребностите на фамилията. Съотборниците на убития в Канада Рой Пейчиновски от хокейния тим Don Mills Flyer's уважиха паметта му на мач тази неделя. Te излязоха на леда в Canlan Ice Sports Centre в Етобикоук в цялостна тишина в неделя следобяд за мача им против Toronto Marlboros. След малко загряване двата тима застанаха едни против други. Всички играчи си смъкнаха каските. След минута безмълвие момчетата хвърлиха стиковете си в една купчина и всеки взе случаен стик, без значение на кой тим е.

След това момчетата смъкнаха тениските на тимовете си и всички сложиха черни тениски с буквата R за Рой. Единственият метод, по който можеше да се разграничат тимовете, бяха цветовете на чорапите им. Мачът няма да се брои за формален, тъй че победител не беше излъчен, а на таблото беше изписана цифрата 74 - номерът, с който е играл Рой. Сега тениската с този номер ще бъде оставена в историята и никой повече няма да играе с него. 15-годишният Рой Пейчиновски е бил обещаващ състезател, който почнал да играе във Flyer's още на 7-годишна възраст. Тийнейджърът е бил голмайстор с "неограничени благоприятни условия " по думите на мениджъра на тима Ник Слоусън.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР