Българската национална телевизия, заедно с БНР, е с най-високо доверие

...
Българската национална телевизия, заедно с БНР, е с най-високо доверие
Коментари Харесай

Добрина Чешмеджиева: Истинската журналистика е много сериозна работа

Българската национална телевизия, дружно с БНР, е с най-високо доверие измежду потребителите в България. Това сподели изследване на Институт " Ройтерс ".

За отговорността на публицистите в публичната медия приказва в Добрина Чешмеджиева, зам.-директор " Програмно развиване, разбори, ръководство на специфични планове " в дирекция " Новини и настоящи излъчвания " в Българска национална телевизия.

" От една страна съгласно мен това е самопризнание и мотивация за всички наши сътрудници да бъдат още по-добри в работата си ", разяснява тя.

" Тази оценка, несъмнено, задължава доста. Прави усещане, че на водещите позиции са публичните медии и това съгласно мен дава кураж и би трябвало да дава самочувствие на публицистите от Българска национална телевизия, че те се оправят добре и, че хората ни имат вяра ", добави още тя.

По думите ѝ за последната година се регистрира извънреден растеж за платформите на Българската национална телевизия в интернет.

" Почти с 30% е повишена посещаемостта на нашите платформи в интернет, което е извънредно доста за последната една година и е доказателство, че се движим в вярната посока ", сподели журналистът Добрина Чешмеджиева.

Тя показа, че част от аргументите, заради които медиите в България не престават да не се употребяват с високо доверие е наличието на извънредно доста неразбираеми уеб сайтове, както и генерирането на извънредно доста подправени вести.

" Истинската публицистика е доста сериозна работа. Много хора могат да пишат, да снимат, да разгласяват, само че да бъдеш публицист е специалност. Това не е занимание и по тази причина приканвам хората да се доверяват на медиите, които те харесват, само че да се доверяват на съществени медии ", добави още Чешмеджиева.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР