Българската национална телевизия ще излъчи пряко два мача по водна

...
Българската национална телевизия ще излъчи пряко два мача по водна
Коментари Харесай

БНТ предава пряко две ватерполни срещи при мъжете

Българската национална телевизия ще излъчи директно два мача по водна топка за мъже от държавния състезателен календар на БФВТ за 2019 година

Управителният съвет на Българска национална телевизия към този момент взе решение за транслацията, която ще върви по канала Българска национална телевизия 3.

В националния ефир ще бъде показан финалът за Купата на България на 17 март 2019 година от 17:00 ч. на басейн „ Парк Арена Бургас”.

Вторият мач, който ще бъде излъчен непосредствено, е финалът на държавното състезание за мъже, който по стратегия ще се играе на 21 април още веднъж в Бургас.

На 20-21 април са дуелите във финалната четворка на мъжкия шампионат.

„ След тримесечни старания стигнахме до позитивно решение за БФВТ на въпроса с директното предаване на мачовете – сподели Николай Кръстев, основен редактор на списание „ Спринт”, който дава отговор за медийните действия на БФВТ. – В Българска национална телевизия подходиха оптимално професионално към желанието на родната федерация водната топка с присъединяване на български играчи и тимове да се завърне в народен ефир след 32-годишно спиране. Вече има позитивно мнение и решение на УС на Българска национална телевизия за директните излъчвания, остава да се подпише контракт, чийто параметри към този момент са ясни. БФВТ се задължава да заплати сериозна сума на Българска национална телевизия, която съставлява част от разноските по излъчването на мачовете. Нагласата у управлението на федерацията е от реклами разноските да бъдат обезщетени.”
 Във финала за Купата на България през предходната година Локомотив Никола Нанов победи Черноморец с 11:6

„ Разчитаме доста директните излъчвания по националната телевизия да подкрепят за възобновление на по-голям интерес към водната топка у нас - сподели Петър Петров, ръководител на федерацията. - Не че в този момент има малко трениращи в 22-ата клуба, само че е добре колкото се може повече хора да научат, че у нас водната топка се развива, към този момент в шест града - София, Варна, Бургас, Русе, Враца и Кърджали. “

Българската водна топка има славна история, две участия на летни олимпийски игри и сега има много предпоставки спортът ни като цяло още веднъж да тръгне нагоре. Към това са ориентирани и напъните на федерацията, като директните излъчвания на мачове в народен ефир са измежду най-сериозните ни цели.

„ Другият приоритет е въвеждане на обща методика за работата с подрастващите играчи във всички тимове. Това лято сме домакини на първото европейско състезание в историята за 15-годишни ватерполисти. Бургас приема 16-те най-силни тима на континента от 21 до 28 юли и положителната организация на този шампионат също е от стратегическа значимост за нас “, добави Петров.

За последно мач с присъединяване на български ватерполисти бе излъчен директно в народен ефир през 1987 година

Тогава Българска национална телевизия излъчи реванша от спомагателната европейска подготовка България – Холандия (11:7), след който тимът ни се класира в първата осмица за идващия континентален шампионат.

Мачът се игра на открития басейн „ Диана” в София през 3000 фенове.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР