Българската национална телевизия е медията с най-високо доверие сред гражданите,

...
Българската национална телевизия е медията с най-високо доверие сред гражданите,
Коментари Харесай

БНТ е българската телевизия с най-високо доверие според института Ройтерс

Българската национална телевизия е медията с най-високо доверие измежду жителите, съгласно тазгодишния отчет на Института за проучване на публицистиката " Ройтерс " към Оксфордския университет. Според изследването, 59% от българите се доверяват на новините на Българска национална телевизия. 21% от интервюираните нямат мнение, а 20% са изразили съмнение.



С 59% доверие се употребява и Българското национално радио. 73% от българите избират да се осведомят най-често онлайн, в това число от обществени мрежи, а 63% - от малкия екран. Едва 12% са показали пресата като собствен главен източник на вести.

Според института " Ройтерс " доверието в България по отношение на медиите се е намалило в миналата година, като в този момент страната ни заема 41-о място от общо 46 изследвани пазари. Припомня се и че за последните две години страната ни е била на предварителни парламентарни избори 5 пъти и се показва, че политическата неустойчивост е дала отражение и върху медиите. Твърди се още, че за разлика от множеството страни от Европейски Съюз, България е отчела стопански напредък след началото на войната - 3%, които съгласно " Ройтерс " се дължат на износа на боеприпаси.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР