Българската национална телевизия (БНТ) спира от ефир предаванията Стани богат

...
Българската национална телевизия (БНТ) спира от ефир предаванията Стани богат
Коментари Харесай

БНТ спира Стани богат

Българската национална телевизия (БНТ) стопира от ефир предаванията " Стани богат " и " Спортисимо ". Това се схваща от малко известие на публичната медия за измененията в програмата скица за престоящия сезон.

" Спортисимо " няма повече да бъде предавано в ефир, а на " Стани богат “ ще бъдат излъчени " оставащи по контракт и към този момент снимани броеве на предаването ".

Това решение на Българска национална телевизия не е изненада, откакто Емил Кошлуков предстоящо стана общоприет шеф на медията при започване на юли. Докато беше краткотрайно изпълняващ длъжността, той заяви, че малкия екран е в на практика банкрут и побърза да се дистанцира – той нямал нищо общо, макар че по това време беше началник на Дирекция " Програма Българска национална телевизия 1 ", дистанцира се от решения, взети в мандата на Константин Каменаров, който през есента на 2018 година го назначи за програмен шеф на Българска национална телевизия 1. Тогава Кошлуков разгласи, че действителните отговорности на публичната телевизия са за 37 млн. лв., като 30 млн. от тях са за подписани контракти за спортни излъчвания и права.

Докато представяше финансовия доклад на Българска национална телевизия, Кошлуков обаче разгласи, че е двете най-скъпи излъчвания в програмата са вътрешната продукция " Референдум " - поради " тежък и безценен " контракт със социологическа организация “Алфа рисърч ", и външната продукция " Стани богат ", която излиза на данъкоплатците 4.4 млн. лева за година (по 22 хил.лв. на предаване), само че съумява да избие единствено 10% от разноските си с приходите от реклама. " Стани богат " се правеше от продуцентската компания " Олд Скул " на Нико Тупарев.

Други две излъчвания също излизаха скъпо на публичната телевизия – " Спортисимо " и " Бързо, елементарно, вкусно ". Излъчването на спортната игра беше спряно преди време, само че в този момент бе публично оповестено, че е свалена от ефир. Кулинарното предаване ще продължи да се излъчва.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР