Българската национална телевизия (БНТ) е готова да предаде на живо

...
Българската национална телевизия (БНТ) е готова да предаде на живо
Коментари Харесай

Коронацията на Чарлз III по БНТ с букет от експерти. Сред тях Юлиана Дончева и Нойзи

Българската национална телевизия (БНТ) е подготвена да съобщи онлайн " страстите " от коронацията на английския крал Чарлз III, която изцяло инцидентно съответствува с Деня на храбростта и празника на българската войска - 6 май.

Зрителите на публичната малкия екран ще могат да станат очевидци на историческото събитие, което се случва за първи път от 70 години насам. Това е денят, в който Чарлз III ще получи властта да управлява църквата, армията и народа на Англия.

За телевизионното лъчение на тържествената гала Българска национална телевизия е подготвила цялостен букет от специалисти. Сред " едни от най-изтъкнатите експерти и познавачи на английската монархия " - съгласно известието на малкия екран, се оказват журналистът и чест посетител във футболните студия преди мачове от британската Висша лига Ивайло Цветков-Нойзи, както и някогашната депутатка от партията на някогашния български цар и министър председател Симеон Сакскобургготски - Национална движение „Симеон Втори" - Юлиана Дончева.

И двамата ще бъдат посетители в студиото на специфичното предаване, защото съгласно малкия екран те са едни от най-компетентните, които могат приказват за английското кралско семейство.

Това ще е следващият работен ангажимент за Нойзи, който другояче се изявява и като специалист по (най-вече английски) футбол в ефира на българските спортни излъчвания. Той в предишното беше и измежду членовете на Управителния съвет на ФК " Левски " и е прочут и с журналистическата си кариера - първо като основател на паметното за времето си сп. " Егоист ", а по-късно като основен редактор на " Плейбой " в България. Той водеше и свое публицистично предаване в несъществуващата към този момент ТВ " Европа ", а наскоро издаде интервютата, които е водил, в книга.

От своя страна, Дончева има опит освен на екран като водещ на излъчвания, само че и като политик. Тя е някогашен заместник-председател на парламентарната група на Национална движение „Симеон Втори", а по-късно и на парламентарната група на отделилата се от Национална движение „Симеон Втори" партия " Новото време “. Спътникът ѝ в живота - ММА боецът. Той също е изкушен от политиката под някаква форма, като постоянно се озовава на митинги в поддръжка на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, на основния прокурор Иван Гешев, нахлу в Министерството на спорта преди време...

Коментарите на Дончева и Нойзи няма да са единствените, на които фенове на Българска национална телевизия ще могат да чуят, до момента в който гледат коронацията. В студиото въпреки всичко ще са и историците Петър Стоянович и Любомир Кръстев, както и Мария Конакчиева - известна повече с работата си във Френския културен институт, и Кен Хил - британец, който от години живее в България и брачен партньор на известната българска преводачка от езика на Шекспир Мариана Хил.

Водещ на специфичното предаване " Новият крал: Коронацията на Чарлз III ” ще бъде Георги Любенов. От публичната телевизия акцентират, че единствени ще имат екип в двора на резиденцията на английския дипломат в София, откъдето Негово превъзходителство Роб Диксън ще приказва в историческия за Короната ден.

Минути преди коронацията на Чарлз III Българска национална телевизия ще излъчи и изявление със световноизвестния български цигулар Васко Василев. Той е концертмайстор на оркестъра, който ще бъде част от знаменателното събитие, напомня телевията.

Сред изненадите е и среща на зриталетите с дългогодишния персонален секретар на кралица Елизабет II сър Дики Арбитър – роман за най-критичните години за монархията, за развода на Чарлз и Даяна, за гибелта на Принцесата на народа, както и с „ Кръстника ” на кралските коментатори Робърт Джобсън. Българска национална телевизия го разказва като " индивида, който първи научава всички секрети за живота в Бъкингамския замък ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР