Българската национална идея днес има ново измерение и то е

...
Българската национална идея днес има ново измерение и то е
Коментари Харесай

Декларация на ГЕРБ за РСМ: Не трябва със сила да превземаме тези територии

„ Българската национална концепция през днешния ден има ново измерение и то е доста ясно, а точно България и Северна Македония след 200 години разделяне да бъдат част от една геополитическа и цивилизационна зона. И българската страна поредно е полагала старания в тази посока през последните 30 години. Това е част от нашата еднаквост. Няма потребност, и както виждаме несполучливо е било и преди 100 години, да се опитваме да превземем със мощ тези територии, задоволително е да махнем границата сред двете страни “.

Това сподели Тома Биков в декларация от името на парламентарната група на ГЕРБ-СДС от трибуната на Народното събрание във връзка 120 години от Илинденско-преображенското въстание.

„ Днес България има исторически късмет да направи това и ние би трябвало да бъдем на висотата на това предизвикателство, да го осмислим и да знаем каква е нашата цел. Нашите цели не може да бъдат задачите от преди 100 години, нашите средства не могат да бъдат средствата от преди 100 години.

Днес е добър мотив, както да почетем паметта на тези, които изгубиха живота с и в името на националната идея, напуснаха домовете си и потеглиха към родината майка, с цел да получат там свободата и опцията да се назовават българи. Днес обаче би трябвало да помним, че Илинденско-преображенското въстание и всички тези събития са събития в сегашното. Те не са част от някакво музейно минало, пред което би трябвало да се прекланяме и което би трябвало да гледаме в профил като странични наблюдаващи, те са част от нас, ще бъдат част от нас и ние би трябвало да бъдем почтени за тях “, сподели още Биков.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР