Българската националка и бивша състезателка на Марица Христина Вучкова и

...
Българската националка и бивша състезателка на Марица Христина Вучкова и
Коментари Харесай

Христина Вучкова и Имоко счупиха световния рекорд за победи във волейбола

Българската националка и някогашна състезателка на Марица Христина Вучкова и нейния италиански тим Просеко Док Имоко Волей (Конеляно) счупи международния връх за най-вече следващи победи във всички шампионати.

Италианският отбор победи нощес Делта Деспар (Трентино) с 3:0 (25:13, 25:11, 25:20) в среща от осми кръг от Суперлигата на Италия и записа 74-та си поредна победа във всички шампионати, чупейки върха на ВакъфБанк (Истанбул).

Със 74-и следващи победи Имоко са еднолични водачи в класацията, а ВакъфБанк остана със 73.

" Пантерите " нямат загуба от декември 2019 година, като равносметката досега е - 49 триумфа в Суперлигата на Италия (6 в плейофи), 16 в Шампионската лига, 6 в Купата на Италия и 3 в Суперкупата на Италия.

Имоко е водач и през този сезон в елита на Италия и е с 24 точки.

Хриси Вучкова бе в листата за мача, само че не се появи на терена. Най-резултатни бяха Паола Егону и Ловет Оморуи с по 12 точки (2 аса, 1 блокада) (1 ас, 2 блокади). С 10 точки приключи Катрин Плъмър (2 блокади). За противника Витория Пиани завърши със 7 точки.

Марица Пловдив също може да се похвали сходни достижение въпреки и то да е единствено за българското състезание. Шампионките на България са непобедени в 120 следващи срещи в Национална волейболна лига и нямат загуба в шампионата от ноември 2015-а година.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР