Българската народна банка не е обявявала за своя цел създаването

...
Българската народна банка не е обявявала за своя цел създаването
Коментари Харесай

БНБ няма да създава българска инвестиционна златна монета

Българската национална банка не е обявявала за своя цел основаването на „ българска капиталова златна монета “. Това обявиха от Българска народна банка по отношение на идното стартиране през идната година на четири златни монети без авансово разгласен тираж.

„ От 2024 година Българската национална банка вкарва нова процедура, при която всяка година ще пуска в обращение до 4 възпоменателни монети годишно, които са без авансово избран тираж. Тези монети са златни с проба 999/1000, с разнообразни номинали – 10 лв., 20 лв., 50 лв. и 100 лв., разнообразни тегла, избрани по този начин, че да дават отговор на части от унция, каквато е интернационалната процедура, разясняват от Централната банка.

„ Традиционно златни монети с изображение на иконата се употребяват като подарък по всевъзможни и разнообразни мотиви, както и с капиталови цели, когато за съответната монета са изпълнени условията за капиталово злато в Закона за налог върху добавената стойност. За общ дизайн на противоположната страна на оповестените от Българската национална банка златни възпоменателни монети без авансово избран тираж ще се употребява иконата „ Св. Богородица – Златна ябълка “, предложена от Светия синод. Тази икона на Божията Майка, позната още като „ Златна Ябълка “, е от XVII век и се пази в храма в квартал Горни Воден на Асеновград “, прибавиха от Българска народна банка.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР