Българската народна банка (БНБ) е одобрила предложението на Асоциацията на

...
Българската народна банка (БНБ) е одобрила предложението на Асоциацията на
Коментари Харесай

Кредитната ваканция се удължава до 31 март 2021 г.

Българската национална банка (БНБ) е одобрила предлагането на Асоциацията на банките в България за върху вноските по заемите до 31 март 2021 година

Това е второто удължение на крайния период за подаване на претенции от страна на клиентите на банките за отлагане на вноските по заемите им. Първоначалният период за поръчки беше до 22 юни, а по-късно бе продължен до 23 септември 2020 година

С днешното решение на Българска народна банка срокът за подаване на претенции от жителите и компаниите за отлагане на отговорностите става 23 март 2021 година Молбите ще се утвърждават до 31 март 2021 година, а крайният период за отлагане на отговорности на клиентите на банките става 31 декември 2021 година, като всеки самостоятелен заем може да бъде отложен за най-много 9 месеца.

Този период важи и за заемите, за които мораториумът към този момент е употребен през тази година. Тъй като оптимално позволената пролонгация до момента беше 6 месеца, клиентът може да изиска удължение с още най-много 3 месеца.

Въвежда се и условие отговорностите, обект на мораториума да са били постоянни или с просрочие под 90 дни към датата на подаване на настояването за разсрочване.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР