Българската надежда в тениса Александър Лазаров стана вторият ни представител,

...
Българската надежда в тениса Александър Лазаров стана вторият ни представител,
Коментари Харесай

Лазаров: Опитваме се да не подронваме имиджа на Григор

Българската вяра в тениса Александър Лазаров стана вторият ни представител, който отпада в квалификациите на DIEMA XTRA Sofia Open. Той се бори лъвски с германеца Оскар Оте, само че падна с 1:2, откакто взе първата част.

Той отдаде провалянето си на напрежението и на обстоятелството, че в третия сет е мислил прекомерно доста за пропуснатите шансове във втората част, когато съумя да навакса закъснение от 2:5 гейма.

"Бях близо след спечелването на мача след първия сет, само че се повлиях от напрежението. Имам прогрес, предходната година паднах в два сета, усъвършенствам нещата, знам върху какво да работя, само че имам още доста ", съобщи Лазаров пред DIEMA SPORT и продължи с разбора.

"Не съм играл на такова равнище задоволително, с цел да съм спокоен във значимите моменти. Когато се върнах от 2:5 до 5:5 ми даде самочувствие, виждам, че съм кадърен, единствено в случай че дам всичко от себе си. Като цяло съм удовлетворен от играта си ", съобщи тенисистът и благодари на почитателите за поддръжката.

"Ако не бяха почитателите, може би нямаше да мога да обърна резултата във втория сет. Радвам се, че съумях да се върна тук и да играя пред родна аудитория ", показа още родният тенисист. Той показа и по какъв начин е повлиял отводът от шампионата на Григор Димитров, който се контузи и не съумя да пристигна в София.

"Жалко, че не пристигна Григор, той кара всеки един от нас да играе най-хубавия си тенис. Имаме някого, който желаеме да стигнем. Когато го няма, се опитваме да не му подронваме имиджа, тъй като би трябвало да представяме страната си по този начин, както и той ", разгласи Лазаров и разкри какви са упованията му за годината.

"Очакванията от фамилията ми към мен са огромни, имаме разногласия и борби за тренировки и шампионати. Целите ми най-много са да съм здрав, не си слагам някакви високи цели. Винаги съм си поставял такива и най-после нищо не се получава и хората стартират да се съмняват, по тази причина виждам мач за мач и се надявам един ден да стигна там, където заслужавам ", приключи Лазаров.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР