Българската морска камара връчи традиционните си награди Св. Никола“ за

...
Българската морска камара връчи традиционните си награди Св. Никола“ за
Коментари Харесай

Българската морска камара връчи наградите „Св. Никола“

Българската морска камара връчи обичайните си награди „ Св. Никола “ за изявен принос в морската промишленост през 2022 година.

Целта им е да бъде подтиквано развиването на морското стопанство в региона на корабостроенето, корабоплаването, кораборемонта, пристанищата, морското обучение и просвета. Церемонията по традиция бе извършена на Никулден по остарял жанр – 19 декември, а тържеството почете кметът на Варна Иван Портних.

„ Изпращаме една нелека година, изправени пред следствията на икономическата и политическата рецесии, в изискванията на несигурно интернационално състояние. Затова желая да Ви поздравя за напъните, които полагате и се справяте с тези провокации. Добър образец в това отношение е МТГ Делфин, където преди дни стартира строителството на втория нов патрулен транспортен съд на Военноморски сили. Надявам, че тази наклонност ще продължи за всички Вас! Важно е инфраструктурни планове на Варна да продължат – и Автомагистрала „ Хемус “, и Автомагистрала „ Черно море “, построяването на връзки сред с автомагистрали и пристанищата, индустриалната зона. Всички чакаме непоклатимост и разсъдък в ръководството на страната, с цел да продължим да си вършим работата “, обърна се към участниците в срещата кметът. Той пожела мирна, здрава и сполучлива нова година за всички.

Наградите бяха връчени от Александър Калчев, ръководител на УС на БМК. В категорията „ Големи предприятия “ премията бе присъдена на „ Булмаркет ДМ “, в раздел „ Средни предприятия “ бе отличена на компания „ Хеленика “, а в категорията „ Малки и микропредприятия “ наградата получи „ Рем мениджмънт “. С премията за обучение и просвета бе почетен Институтът по рибни запаси с Аквариум във Варна. 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР