Българската ММА-звезда Благой Иванов постигна колкото зрелищна, толкова и трудна

...
Българската ММА-звезда Благой Иванов постигна колкото зрелищна, толкова и трудна
Коментари Харесай

Браво! Багата бе окървавен, но пречупи корав съперник

Българската ММА-звезда Благой Иванов реализира колкото зрелищна, толкоз и сложна победа във Вашингтон. Той се наложи със съдийско решение над бразилеца Кайо Аленкар в борба, част от благотворителното събитие "Битката за децата ".

Багата надви над 38-годишния южноамериканец след жестока 3-рундова борба, в която понесе много провали, даже беше и разкървавен, само че в последна сметка съдиите му присъдиха триумфа след 29:28, 29:28 и 29:27 точки в обособените елементи.

Българинът нанесе съкрушителна серия от удари в края на втория и на третия рунд, като първият път Аленкар беше избавен единствено от гонга. Той оказа много сериозна опозиция, само че и употребява няколко непозволени техники, като точно във втория рунд бръкна в окото на Багата.

В последната част 38-годишният деец, който до тогава беше равносилен, отстъпи самодейността на Иванов, който нанесе серия решителни удари. След обсъждане в последна сметка реферите дадоха успеха на българина, който скоро навършва 31 години.

Така Багата записа своята 16-а победа в професионалната си ММА-кариера, а какъв брой твърд беше противникът му си проличава от визитката му. За Аленкар това беше едвам второ проваляне в кариерата му.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР