Българската лекоатлетка Мирела Демирева сподели за NOVA, че е имал

...
Българската лекоатлетка Мирела Демирева сподели за NOVA, че е имал
Коментари Харесай

Мирела Демирева: Малко се панирах, но продължавам

Българската лекоатлетка Мирела Демирева показа за NOVA , че е имал миг на разколебаване по време на квалификациите в скока на височина на Световното състезание, което се организира в Доха.

Днес олимпийската вицешампионка от Рио де Жанейро навършва 30 години, а нощес си обезпечи първия подарък като се класира за финала на шампионата в понеделник, 30 септември.

Мирела Демирева не скри, че единствената ѝ цел е златото. Нито крачка обратно.

„ Поне за мен има доста напрежение, защото можеш да загубиш, няма какво толкоз да спечелиш, защото за мен задачата е златен орден, а не да се класирам за финал”, показа Демирева за NOVA .

“На два пъти изгубих централизация по време на скока, малко се панирах, само че в последна сметка, значимото беше да се класирам за финала - да скачам в понеделник, направих го, тъй че в този момент ще си умря малко, ще си поспя и продължавам”, сподели още лекоатлетката.

Мирела Демира се класира за финала на скок височина като преодоля 194 сантиметра от втори опит, с което покри и квалификационния норматив. Критична за българката бе миналата височина от 192 сантиметра, която тя прескочи чак от третия път.

Общо осем състезателки съумяха да преминат границата от 194 сантиметра, включително рускинята Мария Ласицкене, американката Ващи Кънингам и украинката Ярослава Махучих. Изненадващо американката Иника Макферсън отпадна, откакто съумя да прескочи единствено 185 сантиметра.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР