Българската легенда в борбата Симеон Щерев, който е бронзов медалист

...
Българската легенда в борбата Симеон Щерев, който е бронзов медалист
Коментари Харесай

Симеон Щерев: Борбата в Русия е като религия

Българската легенда в битката Симеон Щерев, който е бронзов медалист от олимпийските игри в Сеул през 1988 година и международен първенец от 1981 година в категория до 62 кг. в свободния жанр, е новият треньор на съветския женски народен тим.

"Борбата в Русия е като вяра. Тя е може би най-силният спорт, с доста олимпийски и международни първенци, както и с доста класни треньори. Факт е, че от последните две международни шампионати имат единствено един орден. Може би търсят някакви нови способи на подготовка, желаят да вдигнат равнището на своите състезателки ", разяснява пред bTV Симеон Щерев.

Женският тим на Русия не завоюва нито една купа на олимпийските игри в Рио де Жанейро, както и на последните две международни шампионати.

"Русия си е Русия. За мен това беше огромно предизвикателство. Да бъдеш треньор в Русия, в случай, че Русия е една от водещите сили в битката, е огромно предизвикателство. Аз обичам провокациите. За мен Русия е страна с доста огромни благоприятни условия в спорта, тъй като изискванията тук са доста положителни, като база, като капацитет, като хора, които се занимават с този спорт. Смятам да направя това, което съм правил постоянно ", сподели българинът, който преди този момент ръководеше женските тимове по битка на Китай и Азербайджан, а до 2012 година бе отпред на България. Той е и в основата на триумфите на Станка Златева, която завоюва пет международни трофеи.

"Обичам битката. Резултатите ме вършат благополучен и за това съм тук. Имам опция да повеждам тимове, които са подготвени да побеждават света. Не споделям, че съм най-хубавият или най-големият треньор, само че обичам това, което върша. Чувствам се благополучен, само че единствено тогава, когато имам естествените условия. Ако не се усещам добре, без значение къде съм, няма да бъда там. Обичам моя спорт, обичам да върша първенци. Това е моето занимание ", приключи именитият треньор пред bTV.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР