Българската култура е получила 10 милиона лева от Норвежкия финансов

...
Българската култура е получила 10 милиона лева от Норвежкия финансов
Коментари Харесай

Атанасов: Българската култура получава 10 милиона лева от Норвежкия финансов механизъм

Българската просвета е получила 10 милиона лв. от Норвежкия финансов механизъм.Това съобщи министърът на културата Атанас Атанасов по време на чуването му от непрекъснато настоящата подкомисия за надзор върху ръководството на средствата от европейските фондове към Комисия по въпросите на Европейския съюз.

„ Когато стъпихме в служба, разбрахме, че необяснимо за какво нещата с норвежката стратегия са спрели. Успяхме да задействаме процеса още веднъж и в българската просвета се вляха спомагателни 10 млн. лева, които не са от бюджета “, сподели министърът.

Той показа и двата плана на ведомството, включени в Националния проект за възобновяване и резистентност. Те са свързани с развиване на културните и креативен браншове и с дигитализацията на сбирки на музеи, библиотеки и архиви.

Другите тематики, по които Атанас Атанасов отговори на депутатски въпроси, са свързани с провокациите към плановете по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и плановете по методите Интегрирани териториални вложения (ИТИ) и „ Водено от общностите локално развиване “ (ВОМР) за интервал 2021-2027 г.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР