Българската кухня се нареди в топ 30 на най-добрите в

...
Българската кухня се нареди в топ 30 на най-добрите в
Коментари Харесай

България е в топ 30 на най-добрите кухни в света

Българската кухня се подреди в топ 30 на най-хубавите в света. Това демонстрира класацията на гастрономическия справочник Тaste Аtlas. Признанието е направено въз основата на близо половин милион оценки.

Традиционни български гозби направиха на пух и прахуляк австрийския шницел, немския колбас и британския фиш енд чипс. От балканските народи с малко ни водят само гърците и сърбите.

Мария меси мекици от пет години. Рано заран се замесва тестото и се остава да втаса. Идваме таман на време за размесването. Решаваме да опитвам с мекици с топено сирене и песто, халва с масло и несъмнено пудра захар.

Вече над десетилетие в шкембеджийницата на Спаска и Елена се хранят хора, които идват както с електрически коли, по този начин и на кон с каруца. „ Процесът е доста комплициран. Мие се осем пъти, вари се осем часа. Реже се по този начин, че човек като хапне не да дъвче, а да му залепне на небцето. Това е хубавото шкембе и това е нашата загадка ”, разказва Елена Василева в ефира на Нова. 

Меню няма, тъй като се сервира само шкембе - свинско и телешко.

Десертът е в ръцете на северозапада. Клубът на младия пенсионер в монтанското село Долно Белотинци ни посрещат със студена любеница и още по-студена… мастика. За въздържателите има и със сирене. Баба Георгия екскурзиант от чужбина скоро не е виждала, само че в случай че някой я посети няма да го върне.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР