Българската крипто кралица Ружа Игнатова, заграбила милиарди долари от наивни

...
Българската крипто кралица Ружа Игнатова, заграбила милиарди долари от наивни
Коментари Харесай

САЩ и българската прокуратура разследват пирамидата на бившия депутат от Реформаторския блок Антони Тренчев

Българската крипто кралица Ружа Игнатова, заграбила милиарди долари от наивни инвеститори във финансовата й пирамида OneCoin и попаднала в Топ 10 на най-издирваните нарушители от американското Федерално бюро за следствие (FBI), има „ заслужен “ заместител. Става въпрос за някогашния новаторски народен представител и съдружен сътрудник на Христо Иванов и компания – Антони Тренчев, който е водещата фигура в компанията за крипто финанси Nexo, заяви. Тренчев беше в Реформаторския блок като част от партията " Движение България на жителите " на Меглена Кунева.

В публично известие на Департамента за Калифорния (DPFI), публикувано в понеделник се показва, че регулаторните органи за скъпи бумаги в още седем американски щата - Ню Йорк, Кентъки, Мериленд, Оклахома, Вашингтон, Южна Каролина и Вермонт, афишират за противоречаща на законите активността на българската компания за търговия с криптовалута Nexo на територията на Съединени американски щати.

В голям брой изявления през последните месеци в задгранични осведомителни организации, профилирани във финансови вести, се твърди, че ФБР интензивно проверява активността на българската криптобанка, която в действителност няма право да се показва за такава в Щатите. Съмненията са, че вложителите са заблуждавани, че Nexo ръководи активи за 12 милиарда $, до момента в който от тях се прикрива обстоятелството, че липсват над 4 милиарда $ под формата на активи.

ПИК разполага със сведения, че в следствието на ФБР са включени и българските управляващи, които от месеци ревизират съмнителната активност на Тренчев и сътрудниците му. Интересна детайлност е, че зад криптоплатформата Nexo, с изключение на Тренчев, седят Коста Кънчев и Георги Шулев – наследник на някогашната икономическа вицепремиерка Лидия Шулева, за която още преди 20-години в премиерски мандат на Симеон Сакскобургготски се знаеше, че обслужва ползите на олигархичния кръг „ Капитал “. Това надалеч не е изненадващо, защото осигурителната партида на Лидия Шулева, която през днешния ден се показва за финансов и стопански специалист и анализатор, е в компанията „ София Хайдръджън “, обвързвана с олигарха Иво Прокопиев.  Смята се, че финансирането на Nexo е стартирало главно със средства от компанията за бързи заеми „ Кредисимо “, чието име бе забъркано в скандалните измами с дарените за заболели деца средства на фондацията „ Хелп Карма “. Освен триото – Кънчев, Тренчев и Шулев, в основаването на Nexo присъединяване е имала и съветската гражданка Наталия Караянева, която е брачна половинка на сина на Елена Караянева, основната счетоводителка на предприемача Ветко Арабаджиев.

Макар множеството изявления в непознати издания, както и формалните известия на американските управляващи за меко казано проблематичната активност на Nexo в Съединени американски щати, тематиката се оказва неразрешена за главните български малките екрани и уеб страниците, гравитиращи или благосъстоятелност на медийния монополист Иво Прокопиев. Това също има своето разумно пояснение – Nexo е измежду най-големите рекламодатели на „ Капитал “ и „ Дневник “, където постоянно може да бъдат открити захаросани изявленията с някогашния народен представител от партията на Меглена Кунева – Антони Тренчев. Това в действителност е основателно пояснение за какво Прокопиевите „ публицисти “ демонстрират двоен критерий по отношение на идентичните понци-схеми, разигравани от Ружа Игнатова преди повече от пет години и тези на Антони Тренчев и компания, осъществени през последните 2-3 години. За „ Капитал “-ци Ружа Игнатова е измамница №1, до момента в който Тренчев е сполучлив бизнесмен.



На фотографията: Тренчев седи от дясната страна на Меглена Кунева и до Настимир Ананиев на конгрес на Реформаторския блок.

Разбира се, групата към Костов, Тренчев и Шулев, подпомагани от скъпоплатените ПР услуги на Прокопиевите медии, сигурно ще изпаднат в нервност, в мига, в който американското ФБР изиска от нашите управляващи и съответни дейности по задържането на ръководителите на пирамидата. Вече е открито, че през последните месеци триото е почнало да заличава следите си, като Шулев даже е основал друга компания, още веднъж за търговия с криптовалути. А учредения за арести и изправянето им пред американски съд на крипто брокерите наподобява има, в случай че се съди по известието на Департамента по отбрана на финансите в Калифорния, които акцентират, че от Nexo предложили на вложителите си годишни лихвени проценти от колосалните 36 на 100 против складиране на крипто активи. Но, колкото и да се готвят да се вършат на жертви на българските служби, крипто фараоните няма да бъдат съдени у нас, а в Щатите. Очаква се само нашите управляващи да
спомагат за тяхното бързо изгонване и изправяне пред американското правораздаване, с цел да не се допусне бягството им по сходство на това на трансформиралата се в легенда крипто фараонка Ружа Игнатова. 

Американските управляващи са безапелационни, че Nexo са въвели съзнателно в подвеждане своите вложители, като са крили от тях, че основаните им сметки следва да се преглеждат като скъпи бумаги. Така от българската компания са прикривали сериозния риск, който вложителите поемат като дават спестяванията си в крипто парични средства. Размерът на измамата е толкоз огромен, че от Департамента по отбрана на финансовите даже са разкрили специфичен телефон, на който клиентите на Nexo могат да подават сигнали, в случай че открият, че са станали жертва на огромна финансова пирамида.

Докато беше народен представител от „ Реформаторския блок “ в Народното събрание през интервала 2014-2016 година, Антони Тренчев беше деен сътрудник с тогавашния правосъден министър Христо Иванов и останалите десни депутати, част от които в последните няколко Народното събрание бяха част от „ Демократична България ". Най-близки бяха връзките на Тренчев с сегашния сътрудник на Кирил Петков и Асен Василев - Настимир Ананиев.

Самият Тренчев произлиза от богато семейство, като семейството му има съществени връзки с някогашната Държавна сигурност по линия на специфичните интервенции на политическата полиция през 70-те и 80-те години на предишния век. Още през 2015 година, първо ПИК разкри, че кръстник на родения в Германия Антони Тренчев е бил персонално Андрей Луканов. След рухването на комунизма, бащата на Тренчев минава в конспиративност, до момента в който водеща става майка му, която е формалния притежател на фешън империя, държаща правата на водещи международни марки за България.

Преди година и половина Антони Тренчев публично подписа брак с " Мис България 2011 " Ваня Пенева, която стана майка на дъщерята на някогашния политик, понастоящем проверяван от най-мощната в света проверяваща институция - американското ФБР. В последните месеци фамилията на Тренчев съвсем не живее в България.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР