"Българската Конституция много ясно е определила кой дава и кой

...
"Българската Конституция много ясно е определила кой дава и кой
Коментари Харесай

Теменужка Петкова за хода на Радев със снемането на доверието: Евтин пиар

"Българската Конституция доста ясно е определила кой дава и кой снема доверието. Това е българският народ. Всичките тези процеси на доверие минават през избори. Миналата година имаше два избора. И двата демонстрираха на кой народът има доверие. Всичко останало мога да дефинира като на ниска цена пиар. "

Това съобщи енергийният министър Теменужка Петкова, разяснявайки решението на президента на България Румен Радев да смъкна доверието си от държавното управление.

Извънредно: Президентът Радев разгласи, че снема доверието си от държавното управление

"Не считам, че ще попречи на работата. Винаги е добре институциите да приказват между тях. Но откакто президентът по този начин е решил, не мога да ходя срещу неговата воля. Нашето държавно управление постоянно е търсило консенсуса. Винаги сме удовлетворявали настояването за експертиза. Топката е в неговото поле ", съобщи още енергийният министър.

Извънредно! Борисов изригна: Радев се намесва директно в независимостта на управляващите

По думите на Петкова, тематиките, които сложи президентът през днешния ден, несъмнено, че се значими, само че държавното управление работи по тях доста съществено.

"Налице са и съответни дейности на способените органи в тази посока (водната рецесия в Перник). Засушаването е проблем в цяла Европа. Това са аргументи отвън държавното управление.

Борисов съжали Радев с крилата национална сентенция ВИДЕО

Ако има проблем, то на него е отговорено съответно. В момента текат следствия. Всичко, което се прави, то се прави. Тази водопроводна мрежа не е подменяна 70 години. Ако търсим обратно във времето, кой е отговорен, може да приказваме.

Нинова зове за протест след сваленото доверие на Радев от кабинета

Но е по-добре да действаме, по този начин както прави министър председателят. Смятам, че сме на прага на намирането на излаз на рецесията в Перник. И думите на президента са странни ", сподели още министърът на енергетиката.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР