Българската компания за финансови услуги Intercapital Group, която работи под

...
Българската компания за финансови услуги Intercapital Group, която работи под
Коментари Харесай

Собственикът на кеш терминалите излиза на борсата

Българската компания за финансови услуги Intercapital Group, която работи под марката Cashterminal, обмисля първично обществено предложение на Българската фондова борса, съобщи основният изпълнителен шеф на компанията пред SeeNews.

Първата цел е вписаването ѝ в регистъра на обществените сдружения, за което Надежда Богоева чака да се случи до края на годината. Във вторник Комисията за финансов контрол изпрати до сдружението искане за остраняване на непълноти и даване на спомагателна информация и документи по отношение на потвърждаване на проспект за допускане до търговия на контролирания пазар.

Към края на т.г. година компанията ще направи среща с акционерите си, на които ще избрани изискванията на плануваното IPO.

" Интеркапитал Груп ", учредена през 2009 година, има мрежа от автоматизирани машини, които одобряват кешови разплащания за разнообразни услуги - сметки за вода и ток, парно, кабелна телевизия, интернет и други.

По последни данни от Търговския указател 75% от собствеността на компанията е на руснака Али Алиев. Базираната в София Nixxon, благосъстоятелност на Ваня Червенкова, има 20%. Останалите 5% са на софийската Luck Capital Group на Ансар Мазаев.

През 2017 година приходите на компанията са 4,5 милиона лв., а през миналата - 3,5 милиона. Нетната облага обаче понижава до едвам 20 000 лв. от 1,3 милиона лв. година по-рано поради нараснали разноски.

Миналата година компанията е добавила нови 300 терминала в България за 1,1 милиона лв., като 70% от средствата от еврофондове. Дружеството има 2017 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР