Българската компания „ЕкоСейф“ ООД инвестира допълнителни 10 млн. лв. в

...
Българската компания „ЕкоСейф“ ООД инвестира допълнителни 10 млн. лв. в
Коментари Харесай

ЕкоСейф инвестира 10 млн. лв. в нови съоръжения в Девня

Българската компания „ ЕкоСейф “ ООД влага спомагателни 10 млн. лева в нови съвременни уреди за изгаряне на боклуци в своето дружество в Девня. Това разгласи Станислава Евтимова, шеф на сдружението. „ Съоръженията са най-съвременните в международен мащаб, с което ще отговорим на най-високите европейски екологични правила и условия във връзка с изгарянето на боклуци, опазването на околната среда и въздуха “, сподели Евтимова. Оборудването се доставя от водещ международен производител с потвърден опит в построяването на такива технологии.

Новата инвестиция включва замяна на скарната пещ с ротационна, гарантираща оптималната степен и успеваемост на изгаряне и четиристепенна система за ликвидиране на газовете, даваща опция за реализиране на равнища на излъчванията, отделяни в атмосферата, в пъти по-ниски от допустимите европейски екологични правила. Мониторинговата система ще бъде също нова и ще следи излъчванията в действително време, която е на немския тръст SICK AG. Тя има лазерни датчици за премерване на индикаторите на въздуха за промишлеността, известна с прецизността си, изясни Станислава Евтимова.

„ ЕкоСейф “ от дълго време възнамерява тази стъпка, която до неотдавна беше невъзможна, заради възбрана за строителство в региона, наложена от Община Девня. При стартиране на инсталацията в работен режим, сдружението обмисля да предложения представители на контролните органи, заинтригувани страни и медиите, с цел да показа новия план. „ Тази инвестиция е поръчка от страна на „ ЕкоСейф “ за стабилно развиване и висока екологична отговорност “, акцентира Евтимова. Като част от обществената си политика, разработвана към сегашния миг, компанията възнамерява да даде на Община Девня безплатно опцията да употребява, генерираната от изгарянето топлота за посрещане на потребностите на публични обекти като детски градини и лечебни заведения в района.

„ ЕкоСейф “ ООД е сдружение, профилирано в областта на ръководство на отпадъците. Част от дейностите са оператор на единственото частно оборудване за неутрализиране на рискови и болнични боклуци на територията на България. Дружеството е записано като търговец и брокер, и има съответните разрешителни за отнасяне в.т.ч, преопаковане на боклуци, събиране и превозване на територията на цялата страна.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР