Българската компания Dronamics и Пощенската служба на Гърция - Hellenic

...
Българската компания Dronamics и Пощенската служба на Гърция - Hellenic
Коментари Харесай

След сделката с Емирствата, българската Dronamics ще доставя колетни пратки и в наша съседка

Българската компания Dronamics и Пощенската работа на Гърция - Hellenic Post (ELTA) оповестиха съглашение, което би трябвало да докара до първите пощенски доставки с товарни безпилотни дронове в южната ни съседка. Новината идва, откакто през октомври родният стартъп подписа съглашение за доставки с Emirates Post Group.

Сътрудничеството има за цел да докара до разнасяне на пощенски колета в Дубай, Абу Даби и други емирства.

Гръцка инвазия

Dronamics е първата в света карго-дрон самолетна компания с лиценз да оперира в Европа. Компанията, която проектира, създава и експлоатира товарни дронове, ще дава доставки на междинни дистанции на националната пощенска работа на Гърция.
 Снимка 628444
Източник:

Първоначалните направления ще са вътрешни, свързващи континенталната част на страната с островите, като двете компании изследват и благоприятни условия за интернационално съдействие, което да свързва Атина с основни европейски градове.

ELTA има над 190-годишна история и разполага с почти 1100 сервизни пункта в цялата страна. Нейните стратегически цели включват приемането на новаторски решения и стабилно развиване, което я прави ранен консуматор на предлаганите от Дронамикс доставки с товарни дронове.

Гърция е стартовият пазар за търговски интервенции на Dronamics, които се чака да стартират при започване на идната година. Товарната самолетна компания с дронове се концентрира върху установяването на доставки в същия ден, свързващи столицата Атина с индустриалната северна част на страната, както и с островите на юг.
 Българската Dronamics и Emirates Post Group със съглашение за доставки в ОАЕ и Персийския залив
Българската Dronamics скоро може да разнася пощенски колета в Дубай, Абу Даби и други емирства

Пощенската работа ще тества безпилотни доставки с товарните дронове

Генерален сътрудник по продажбите на българската компания за Гърция е Golden Cargo - снабдител на първокласни логистични, товаро-разтоварни и складови услуги.

Dronamics може да предложи доставки, които са до 80% по-бързи, 50% по-евтини и с 60% по-нисък разход на въглеродни излъчвания, спрямо обичайния превоз, правейки ги изключително подобаващи за неотложни такива, като пощенски колета и пакети.
 Снимка 638972
Източник:

Нейният отдалечено ръководен аероплан, Черния Лебед (the Black Swan) се нуждае единствено от 400 метра за кацане и политане, уместно решение за постигане до отдалечени и едва обслужвани региони, където обичайна летищна инфраструктура липсва или е едва развита.

В Гърция има над 300 обитаеми острова, чиито общности могат да се възползват от по-бързо, по-евтино и екологично решение за въздушни товари.

" Много сме разчувствани от партньорството с Hellenic Post - организация, известна с историческото си завещание и впечатляващия си обсег. Мисията на Дронамикс, е да направи вероятни доставки в същия ден, за всички и на всички места, а обединяването на напъните с ELTA ни оказва помощ да напреднем в постигането на тази цел. Това съдействие е основна стъпка към превъзмогването на дистанциите и превръщането на навременните доставки в налични за всички ", разяснява Свилен Рангелов - съосновател и основен изпълнителен шеф на Dronamics.
 Българската Dronamics дава опция на огромен набор от хора да станат акционери в компанията
Българската Dronamics дава опция на огромен набор от хора да станат акционери в компанията

Целта ѝ е до края на годината да транспортира товари с безпилотни самолети

" Партньорството сред Hellenic Post и Дронамикс е значима самодейност, която ще промени картата на гръцкия дългообхватен куриерски пазар. Заедно с Dronamics ще предоставяме услуги в цяла Гърция по-бързо, по-далеч и по по-екологичен метод. Това партньорство е повратна точка в нашата метаморфоза, защото обобщава нашето мото за бъдещето: " Достигаме на всички места, по-добре ", съобщи от своя страна Григорис Скликас - основен изпълнителен шеф на Hellenic Post.

Секторът на пощенските и колетни колета се трансформира в един от първите консуматори на бързата, налична и екологична технология с товарни дронове създадена от Дронамикс. Миналия месец Дронамикс разгласи съглашение с Emirates Post Group, националната пощенска работа в ОАЕ.

Сделката с ОАЕ

Условията на договорката с Пощенската работа на Обединените арабски емирства - Emirates Post Group (EPG), плануват EPG да изследва и тества услуга с карго дрон на Dronamics за експерсни доставки на междинни и далечни дистанции.

Двете компании ще си сътрудничат за създаването на цялостна мрежа за доставка на товари с дронове в ОАЕ и другите страни от Персийския залив.

При триумф на плана EPG има намерение да интегрира новаторската технология в своята логистична мрежа и да обезпечи достъп до нея и за по-широката логистична промишленост. Освен това, Пощенската работа на ОАЕ има намерение да взе участие в основаването на бъдещото взаимно дружество с Dronamics, с цел да подкрепи разширението на взаимните интервенции с карго дронове в района.
 Свилен Рангелов: Основният хъб за развиването на Dronamics остава в България
Свилен Рангелов: Основният хъб за развиването на Dronamics остава в България

Товарните дронове са не просто бързо и преференциално решение, само че и късмет за отдалечените региони, разяснява изпълнителният шеф на компанията
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР