Българската колекция на Славянската библиотека е нараснала с 363 тома

...
Българската колекция на Славянската библиотека е нараснала с 363 тома
Коментари Харесай

Българската колекция на Славянската библиотека в Чехия е нараснала с над 300 тома

Българската сбирка на Славянската библиотека е повишена с 363 тома през 2021 година, оповестяват от Българския културен институт в Прага.

Сред новите творби на родната художествена литература библиотекарите предлагат: „ За теб: лирика “ на Божана Апостолова, „ Ранни стихотворения 1960–1967 “ на Иван Цанев, „ Пътеписи от Шашавия “ на Румяна Чолакова, „ Изчезване на времето “ на Илко Димитров, „ Времеубежище “ на Георги Господинов, „ Подготовка за овакантяване на сърцето “ на Ани Илков, „ Бай Ганьо “ на Алеко Константинов, „ Добро момче: Умерено гальовен “ на Галин Никифоров, „ За бавното живеене и насладата от живота “ и „ България за напреднали: книжовен гид “ на Светлозар Желев.

Всички книги са разполагаем в читалнята на библиотеката. Граждани на Чешката република, на други страни от Европейски Съюз и чужденци с позволение за непрекъснато престояване на територията на страната могат да ги заемат вкъщи, оповестява Българска телеграфна агенция.

Славянската библиотека е филиал на Националната библиотека на Чехия и е една от най-значимите в Европа. От основаването си през 1924 година тя систематично обогатява, обработва и съхранява своя фонд, с цел да даде на обществеността допустимо най-хубав достъп до информация в региона на славистиката.

Славянската библиотека съхранява близо 800 000 тома библиотечни документи, карти, плакати, образни и художествени материали и сбирки от редки и скъпи документи.

Пълен обзор на заглавията от българската белетристика за 2021 година можете да намерите  .
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР