Българската Коледа с течение на времето се утвърди като най-голямата

...
Българската Коледа с течение на времето се утвърди като най-голямата
Коментари Харесай

Българската Коледа подпомогна с медицинска апаратура 26 болници от цялата страна

" Българската Коледа " с течение на времето се утвърди като най-голямата и морална самодейност , която подкрепя напъните за възобновление и осъвременяване на дарителските обичаи в страната . Това съобщи президентът Румен Радев на среща с ръководители на 26 академични, регионални и общински лечебни заведения от цялата страна, които ще получат подаяние на инсталация от " Българската Коледа ".

По време на срещата бяха подписани контракти за подаяние на 30 медицински апарата , закупени със средства от акция 2020/2021., на 26 лечебни заведения от София, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново, Стара Загора, Видин, Монтана, Благоевград, Казанлък, Козлодуй, Севлиево, Добрич, Кюстендил, Троян, Велинград, Перник, Никопол, Карлово, Силистра.

" Българската Коледа " закупува здравно съоръжение за близо 1 млн. лева

382 деца са подкрепени

От своя страна представителите на лечебните заведения благодариха за даренията, които получават благодарение на благотворителната самодейност " Българската Коледа " и за поддръжката от страна на президентската институция. По думите им дарената инсталация оказва помощ както за подобряването на лечебно-диагностичния развой при лекуването на децата, по този начин и за образованието при специализацията на младите лекари . Като значимо средство за добра организация при лечебния развой президентът дефинира основаването на електронен указател на нуждаещите се деца, който да дава систематизирана информация за трендовете и главните проблеми при лекуването и развиването им.

Благодарение на дейната поддръжка от жителите и бизнеса самодейността подкрепя всяка година над 500 български деца с тежки хронични болести и обезпечава приблизително на 25 лечебни заведения инсталация за диагностика и модерно лекуване в университетските и регионални лечебни заведения в цялата страна. Само през последните 5 години са събрани близо 12 000 000 лева С над 4 000 000 лева са подкрепени деца, а закупената инсталация е за близо 8 000 000 лева

Към сегашния миг се завършват дейностите по Кампания 2020/2021 година на благотворителната самодейност " Българската Коледа ". Подпомогнати са близо 450 деца . Всички заявки за подкрепяне на деца, постъпили до края на октомври 2021 година, ще бъдат прегледани в границите на тазгодишното издание на " Българската Коледа ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР