Българската Коледа“ отново има за цел да осигури оборудване за

...
Българската Коледа“ отново има за цел да осигури оборудване за
Коментари Харесай

„Българската Коледа“: Как кампанията помага на деца като Давид, роден с вродено изкривяване на ходилата

„ Българската Коледа “ още веднъж има за цел да обезпечи съоръжение за лечебни заведения у нас. Ето какво е належащо на лекарите от ортопедията в Горна баня и по какъв начин може да помогнем.

Давид е единствено на 15, само че към този момент е опериран 4 пъти. Роден е с вродено деформиране на ходилата.

„ Трудно му е да спортува, само на плуване, всичко друго е доста мъчно “, споделя майката на Давид – Ралица Петрова. Мечтата му да е пътува до Япония, по тази причина учи езика самичък у дома.

Снимка: bTV

„ Единствено да сме здрави, всичко друго ще си пристигна на мястото “, сподели Ралица.

За младежа се грижи екипът на доцент Венелин Алексиев от ортопедията в Горна баня. За първи път вземат участие в „ Българската Коледа “ с единственото предпочитание да възобновят инструментите, с които оперират.

Лечението на Николета с хормона на растежа се чака да продължи много напред във времето

„ Това е нещо, без което не можем, в нашата специалност би трябвало да срежеш кост, с цел да я възстановиш. И с колкото по фина и модерна техника, по-щадяща - толкоз по-добре “, изясни доцент Алексиев.

Снимка: bTV

Всяка година лекарите правят над 1500 интервенции и амбулаторни интервенции. Екипът лекува и деца с онкозаболявания – с сложни интервенции, като слагане на „ растящи “ ендопротези за деца.

Той не може да движи и четирите си крайника, да има съгласуваност, да върви обикновено, само че по-късно идват и дребните триумфи

Детските хирурзи се занимават най-вече с диагностиката, предоперативното, оперативното и следоперативното лекуване на хирургични проблеми при децата. Някои медицински положения при новородените изискват незабавна здравна интервенция, с цел да бъдат отстранени в точния момент и да не застрашат живота. 

Целта на двадесет и първото издание на „ Българската Коледа “ е да притегли публичното внимание към детската хирургия, да увеличи информираността за хирургичните интервенции при деца с вродени и добити болести, тяхното въздействие върху живота им, както и да помогне децата с такива болести за навременно диагностициране, лечение  и рехабилитация.

Успешното хирургично лекуване изисква освен хирургични умения и медицински произведения, само че и новаторска високотехнологична инсталация като микроскопи, рентгенови апарати, ултразвук, магнитен резонанс, ендоскопски уред и други

Съвременната детска хирургия изисква бързо въвеждане на нови новаторски технологии. За да помогне това да се случи, „ Българската Коледа “ си слага за цел да обезпечи модерна инсталация за прецизна диагностика, лекуване и следоперативна терапия за академични и многопрофилни лечебни заведения с клиники и отделения по Детска хирургия.

За да бъде работата на медиците по-ефективна, а възобновяване на деца като Давид по-бързо, всеки, който желае, може да подари посредством „ Българската Коледа “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР