Българската кинорежисьорка Зорница София работи едновременно върху два игрални филмови

...
Българската кинорежисьорка Зорница София работи едновременно върху два игрални филмови
Коментари Харесай

Гледаме Дария Симеонова в два нови филма на Зорница София - slava.bg

Българската кинорежисьорка Зорница София работи по едно и също време върху два игрални кино плана, обединени от тематиката за майчинството, заяви профилираното издание FilmNewEurope. “Майка “ е в последния стадий на дофинансиране, а неговото продължение „ Три кг благополучие “ е в начален стадий на развиване.

Зорница София – създател лентите на „ Мила от Марс “, донесла доста интернационалните награди, „ Прогнозата “ и „ Воевода “, е работила върху сюжета на „ Майка “ дружно с Миглена Димова-Кумитски, а по този за „ Три кг благополучие “ - с Виктория Пенкова и Петър Делчев.

Първият сюжет пресъздава неповторимата житейска история на надарената театрална режисьорка Елена Панайотова, която Зорница София е разказвала и по-рано в документалния си филм Modus Vivendi (2006). Самата Елена не съумява да роди свое дете, само че понастоящем е възприемана като майка от хиляди деца на два континента. От години нейният филантропичен план „ Артисти за деца “ оказва помощ на сираци в България и Кения да развиват креативните си умения посредством театъра и другите изкуства.

„ Майка “ завоюва дотация в размер на 100 000 лева от Националния кино център на втората конкурсна сесия за 2017 година Снимките ще стартират през 2021 година в Широка лъка в Родопите, София, Пловдив, Найроби и още градове в Кения.

Вторият сюжет съставлява комедийна драма за 52-годишна жена, която взема решение да забременее с детето на щерка си, която не е в положение да зачене, само че другояче благородното й решение раздрусва вселената на четирима души.

И двата сюжета са основани на същински истории и са замислени по едно и също време. „ Майка “ е създадена на ScriptEast, а „ Три кг благополучие “ получи премията на Villa Kult Berlinale на 17-ия онлайн конгрес „ София Мийтингс “. Първото заглавие е копродукция с Хърватия и Германия.

„ Мислех да се заема с двата плана поредно, само че по време на онлайн полемиката на „ София Мийтингс “ продуцентът Ренате Рогинас ме убеди, че защото и двете истории са фокусирани върху нетрадиционните форми на майчинството, по-добре е да ги лансираме дружно “, изяснява режисьорът Зорница София Попганчева пред изданието.

Талантливата актриса Дария Симеонова ще бъде и в двата кино лентата: в основната роля в първия и в поддържаща роля във втория. Оператор и на двата е Крум Родригес.

Източник: Monitor
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР