Българската IT индустрия отдавна страда от липсата на достатъчен брой

...
Българската IT индустрия отдавна страда от липсата на достатъчен брой
Коментари Харесай

"Телерик Академия" и ScaleFocus започват IT обучение на хора без предишен опит

Българската IT промишленост от дълго време страда от неналичието на задоволителен брой готови експерти

© Надежда Чипева Образователната организация " Телерик академия " и българската IT компания ScaleFocus оповестиха поотделно, само че в границите на един и същи ден, че стартират стратегии за гратис образование на хора без предходен опит в IT сферата, които желаят да работят в бранша.

Към начинаещите

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Програмата на " Телерик академия " ще включва основи на програмирането, като обучаваните ще бъдат " в дребни групи и с самостоятелен метод на преподаване ". Продъжителността на програмата за напълно начинаещите, които до момента нямат знания във връзка с програмиране, ще бъде пет седмици и ще се организира по време на уикендите. Впоследствие приключилите я ще могат да се включат в другите стратегии на академията, които са за по-напреднали.

От своя страна ScaleFocus ще образова гратис 10 хиляди експерти за IT промишлеността в идващите пет години, оповестиха от компанията. ScaleFocus Academy ще приема както хора с теоретични знания, по този начин и такива без никакъв доскорошен опит. Според известието на компанията ScaleFocus подсигурява, че " два месеца след началото на образованието учащите се ще стартират работа в действителен екип, за действителен клиент ".

В случая на " Телерик академия " часовете ще бъдат в София, а иницииативата на ScaleFocus стартира от Бургас. " След това според от заинтересоваността и проактивността на общините ще обхване и останалите огромни градове. ScaleFocus Academy ще работи с локални учебни заведения, университети и организации, с цел да да разпали интереса към IT още от учебната пейка и построи верния модел за развиване на фрагменти. "

В търсене на решение

Частният бранш в България от дълго време се пробва да се оправи с най-тежкия проблем на другояче бързоразвиващата се промишленост – неналичието на фрагменти. Образователната система не основава задоволителен брой добре готови чиновници, които да бъдат подготвени да стартират незабавно работа в фирмите, в които има съвсем непрекъснато търсене за високоплатени работни места.

Това наложи основаването на редица частни академии за развиване на гении, измежду които и " Телерик академия ", " СофтУни ", както и всеобщото приемане на сходен вид стратегии от страна на компании като SoftServe, ScaleFocus и други. " Сблъскваме се непрекъснато с противоречие сред търсенето и съществуването на стимулирани ИТ експерти. Поставихме си нелеката задача да променим това ", разяснява Пламен Цеков, изпълнителен шеф на ScaleFocus.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР