Българската икономика ще започне да расте след кризата, най-рано догодина.

...
Българската икономика ще започне да расте след кризата, най-рано догодина.
Коментари Харесай

Българската икономика ще започне да расте най-рано догодина

Българската стопанска система ще стартира да пораства след рецесията, най-рано следващата година. Най-тежкото следствие от пандемията е отсроченото ползване - затова през предходната година в бюджета не са постъпили над 1 милиард лв. - показват от Стопанската камара.

Прогнозата е всеобщата имунизация против Covid-19 да форсира стопанското възобновяване.

Предкризисните равнища на Брутният вътрешен продукт в българската стопанска система се чака да доближи едвам през 2022 година, само че първи признаци на икономическо възобновяване в производството към този момент са налични, а оптимизъм дава имунизацията против Covid-19 - разяснява ръководителят на Стопанската камара Радосвет Радев:

"И от тази позиция сякаш почва да отпада това възприятие за повсеместен риск. Това подсигурява подема ".

Най-доброто лекуване за стопанската система е потреблението на семействата, считат от бизнеса, а Covid-19 рецесията ограничи точно потреблението освен това фрапантно, уточни Радев:

"В България втората половина на 2020 година депозитите на фамилиите са се качили до равнища 5 милиарда. Представете си 5 милиарда ползване. Само върху 5 милиарда 20% ДДС-то е 1 милиард - това са пари, които не са влезнали в хазната, не са влезнали в данъчната система ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР