Българската гросмайсторка Антоанета Стефанова е на 29-о място след днешните

...
Българската гросмайсторка Антоанета Стефанова е на 29-о място след днешните
Коментари Харесай

Антоанета Стефанова с временно 29-о място на Световното по шах

Българската гросмайсторка Антоанета Стефанова е на 29-о място след днешните три кръга на Световното състезание по интензивен шах, което се организира в Москва. Стефанова реализира една победа и в две партии приключи наедно, което усили актива й от 2.5 на 4.5 точки.

В 5-ия кръг с черните фигури тя приключи наедно с Олга Баделка от Беларус, а в 6-ия с белите победи Екатерина Ковалевска (Русия). В 7-ата си партия Стефанова още веднъж с черните приключи рававно с Олга Зимина (Италия).

Другата българка Габриела Антова е на 97-о място с 2.5 точки след днешните партии. Най-напред тя победи с белите Елена Семьонова (Русия) в 5-ия кръг, само че в идващия 6-и кръг отстъпи на Евгения Овод (Русия). В 7-ия към този момент с белите фигури 17-годишната Антова падна от рускинята Зарина Шафигулина и по този начин през днешния ден прибави единствено 1 точка към актива си.

В началото на месеца Стефанова завоюва бронз на Европейското състезание по интензивен шахмат, извършено в Монако. Във всеки от трите дни на Световния шампионат ще се изиграят по пет партии по швейцарската система. В конкуренцията вземат участие общо 122 шахматистки от 26 страни.

След днешните партии отпред в класирането е Ирина Булмага (Румъния) с 6,0 точки, колкото има и китайката Тан Чжонги, само че с по-лоши спомагателни индикатори. Седем състезателки се подреждат след тях с по 5,5 точки./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР