Българската гражданка Цветанка Евстатиева Тодорова, на 67 г. е задържана

...
Българската гражданка Цветанка Евстатиева Тодорова, на 67 г. е задържана
Коментари Харесай

Българска пенсионерка е задържана с кокаин в Швейцария

Българската гражданка Цветанка Евстатиева Тодорова, на 67 година е арестувана със 700 грама кокаин на летището в Цюрих. Тя пристигнала от Сао Паоло (Бразилия) на 30 юли т.г. и е трябвало да продължи с полет към Атина, откъдето да стигне до София с рейс. При рутинна инспекция швейцарските митничари обаче откриват дрогата в куфарчето й. Цената на опиата, пласиран на вътрешния пазар в България надвишава 1 млн. лева Това разкрива уеб сайтът „ Биволъ “.

 Оттогава старата жена е в прелиминарен полицейски арест покрай Цюрих, само че към този момент отхвърля контакти с консулството ни в Швейцария. Това удостовери и Външно министерство след публично питане на „ Биволъ “. Българските служби са осведомени, само че прокуратурата и ГДБОП пасуват, тъй като родните правоохранители не виждали проведена незаконна група (ОПГ), за която трябват най-малко трима души. Все едно пенсионерката сама е провела цялостен задокеански канал за кокаин.

Организираната незаконна група обаче е налице и Цветанка има основателни аргументи да не се доверява на българските управляващи. Във врачанската прокуратура отлежава безнадеждно нейна тъжба от края на юни против престъпно проявените братя Манчо и Анри Ковачеви. От документа излиза наяве, че мутри - лихвари държат дамата според посредством машинация за лишаване на жилището й. Братята се движат в група с осъждан за дрога сподвижник на Данчо Пръча и локален служител на реда, трансформирал се в медиен воин – откри следствие на „ Биволъ “. Днес те се разхождат необезпокоявано и показват първокласен метод на живот, до момента в който жертвата им чака ориста си в килията.

Как се лишава апартамент против 5000 лева и “държавата” пази нарушителите

В жалбата си до прокуратурата Цветанка Тодорова разказва класическа лихварско - имотна машинация. Жената работила дълго време в Гърция и икономисала за жилище, което си закупила за 45 000 лева с банков заем, който изплащала дълго време. Докато отсъствала от страната натрупала дълг към Топлофикация, а й били нужни и пари за обзавеждане. Банките обаче й отхвърлят потребителски заем поради дребната пенсия и несигурния приход от чужбина.

Тогава тя се обръща към лихварите. За да получи заем от братята, които държат заложна къща, тя била принудена да им ипотекира единственото си жилище. Отсъствалата дълго от страната жена не подозирала каква е същинската “дейност” на Ковачеви и че автоматизирано е попаднала в клопката на следващата имотна машинация. Известните в района, като локални мутри, Ковачеви имат дълъг престъпен бекграунд, обвързван и с ефикасни присъди за измами, обири и разпространяване на подправени пари. Всичко това обаче Цветанка нямало по какъв начин да го знае, тъй като от години работила в Гърция, където възнамерявала да се пенсионира.

След като взела заема от лихварите, с цел да покрие належащи отговорности, Тодорова се върнала в Гърция. Оттам почнала постоянно да превежда на Манчо Ковачев пари по Western Union, тъй като такава била ангажимента с братята. Когато се издължила и се върнала в България обаче последвал непредвиден потрес. Тя открила, че жилището към този момент не е нейно. Измамниците я вкарали в умелата си скица и вместо залог я предиздвикали да подпише действителна покупко - продажба.

Като похлупак Анри Ковачев споделил на Цветанка, че брат му Манчо нямал нищо общо със заема, т.е. изплатените от нея пари от Гърция той не ги смятал изобщо за вноски. Самият той не бил получавал пари от Тодорова. Издевателството на нарушителите стигнало до такава степен, че жертвата била осведомена, че вместо да се смята издължена, дългът й от 5000 лева към този момент повишен до 12 000 лева поради противозаконните лихви. Тогава Цветанка обезверена подава тъжба и търси помощ от прокуратурата, като жертва на закононарушение. Такава помощ не идва, несъмнено, тъй като в България прокуратурата нормално пази мутрите от ударите на закона, а корупционните връзки сред нарушители и магистрати са трансформирали обществото ни в помийна яма на беззаконието и безнаказаността на мафията.

От жертва на машинация до интернационален наркоканал

Какво се случва по-късно споделя внукът на Цветанка – Илиян, който се свърза с нашата медия. Внукът е останал единствената паника и вяра за Цветанка. Той е обвързван духовно с баба си, която възприема за своя втора майка.

Илиян е бил зарязан от разведените си родители в ранна възраст и израства в сиропиталища. Оттам го измъква точно баба му по майчина линия Цветанка. Години наред и досега двамата живеят дружно. Бабата взема детето със себе си в Гърция, където Илиян също стартира да работи, откакто пораства.

Всъщност баба и внук разделят една орис на немили-недраги гурбетчии и заграбеното им от измамниците жилище е било техния единствен дом, където са вложили всичко припечелено.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР