Българската фондова борса обмисля да предложи на компаниите акциите им

...
Българската фондова борса обмисля да предложи на компаниите акциите им
Коментари Харесай

БФБ ще търгува акции в евро още преди да влезем в еврозоната

Българската фондова борса обмисля да предложи на фирмите акциите им да се търгуват в евро още преди формалното влизане в еврозоната, заяви в изявление за БНР изпълнителният шеф на борсата Маню Моравенов. Той акцентира, че присъединението към валутния съюз ще бъде от основно значение за по-голям интерес към финансовия пазар у нас, тъй като той ще стане прелъстителен за интернационалните институционални вложители.
" Независимо, че българският лев е " вързан " към еврото посредством Валутния ръб, си носи своя риск. Има доста институционални вложители, клирингови интернационалните институции, които не желаят да оперират с лв., защото, да кажем, няма задоволително пазар по тази причина, пък те би трябвало да поемат и валутния, и политическия риск на съответната страна. Преминаването към еврото незабавно почиства тези опасности " разяснява Моравенов.
" Имаме концепция да дадем опция на българските компании да се търгуват в евро, даже и преди влизане в еврозоната, като това стане още в границите на тази година ", уточни Моравенов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР