Българската финтех компания Payhawk набра финансиране в размер на 112

...
Българската финтех компания Payhawk набра финансиране в размер на 112
Коментари Харесай

Българска финтех компания постигна оценка от 570 млн. долара

Българската финтех компания Payhawk набра финансиране в размер на 112 млн. $ във рамките на втория си капиталов рунд (Серия Б). По този метод българската компания съумя да реализира оценка от 570 млн. $, оповестяват от Payhawk посредством формалния си уебсайт.

Инвестиционният рунд е вторият най-успешен в Централна и Източна Европа, когато става дума за B2B компании и най-големият в областта на ръководството на разноските в Европа.

Вторият капиталов рунд в историята на компанията бе поведен от основания в Сан Франциско вложител Greenoaks, който има богато портфолио от инвестиции в софтуерни компании като Gorillas, Robinhood, Stripe, Checkout.com и Brex.

Всички сегашни вложители в Payhawk са взели присъединяване и в последната капиталова серия.

Това е вторият капиталов рунд за българската компания, която е основана преди 3 години. В първата серия, която бе финализиран преди 7 месеца, стартъпът набра инвестиции в размер на 20 млн. $.

Payhawk е финтех платформа, която дава решения за ръководство на разплащанията и разноските. Компанията има офиси в София, Лондон, Берлин и Барселона. Стартъпът работи с клиенти от 27 европейски пазара.

През идната 2022 година компанията възнамерява разгръщане и отварянето на нови офиси в Съединени американски щати, Холандия, Австралия и Сингапур.

Още:

Още от ИКОНОМИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР