Българската Festo Production, част от германския доставчик на технологии за

...
Българската Festo Production, част от германския доставчик на технологии за
Коментари Харесай

Германската Festo откри високотехнологична лаборатория в София

Българската Festo Production, част от немския снабдител на технологии за автоматизация Festo, откри лабораторията си за изпитване и калибриране на високотехнологични продукти в София. Инвестицията на сдружението, която е част от цялостна рационализация на завода, е за над 500 хиляди лева

Новото оборудване дава опция на активността на Festo в България да се трансформира от индустриална във високотехнологичен R&D бизнес, съгласно ръководещия шеф на Festo Production Калоян Добрев.

Разпростирайки се върху 943 квадратни метра в техническия инженерен център на компанията, в лабораторията работят 17 чиновници, работещи върху високотехнологични артикули в индустриалните области на електрическа автоматизация, пневматично зареждане, пневматично ръководство, технологии за науки за живота и електромагнитна съгласуемост, написа SeeNews.

През 2023 година Festo разгласи, че влага 20 милиона евро в България, с цел да обнови индустриалните си мощности и да разшири склад за електронни съставни елементи.

Компанията възнамерява вложения в същия размер през 2024 година, а също по този начин се готви да открие офис в Габрово.

Festo има намерение да разшири техническия си инженерен център в България и да развие експертизата на екипа в нови технологии и артикули като серво мотори, оформление на печатни платки, основна стъпка в производството на електроника и програмен продукт, в това число програмен продукт за периферни устройства, както и роботика и кабели развиване.

Festo Production е профилирана в производството на съставни елементи за автоматизация, датчици за поток и налягане, свързващи кабели и електрически задвижвания. Открива фабрика в София през 2015 година

Festo, фамилна компания, има 250 клона по целия свят и към 300 000 клиенти. Тя генерира продажби от 3.81 милиарда евро през фискалната 2022 година с 20 800 чиновници, демонстрира уебсайтът ѝ.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР