Българската федерация по вдигане на тежести (БФВТ) ще има нов

...
Българската федерация по вдигане на тежести (БФВТ) ще има нов
Коментари Харесай

Президентът на федерацията по вдигане на тежести подава оставка

Българската федерация по повдигане на тежести (БФВТ) ще има нов президент на 14 март. За тогава е планувано изключително общо заседание, на което сегашният президент Ариф Маджид ще се отдръпна и ще има избори за нов началник.

Маджид разгласи, че подава оставка след съвещание на Управителния съвет, на което беше импортирана подписка от 13 клуба с искане за отдръпването му. Тя му беше връчена персонално от двукратния олимпийски медалист Стефан Ботев, който я провежда.

" Ще има ексклузивен конгрес, на който ще бъде определен нов ръководител. Аз така и така желаех да си подам оставката. Няма смисъл, видях, че това не е моето ", сподели Маджид.

Той ще остане отпред до март, като продължава да работи за организацията на семейството на европейското състезание за мъже и дами, което ще се организира от 12 до 20 февруари в " Арена София ".

Маджид съобщи, че не усещам оскърбление и няма неприятни усеща.

" Две или три години се борих за този пост, осъзнах, че нямам време и този потенциал да се занимавам с това нещо. Не че имам неприятни усеща, аз мога да си я повеждам борбата, както го направих и с предходния президент. Но няма потребност. Животът ми е спретнат по различен метод и не считам, че ми е толкоз значимо да повеждам федерацията по повдигане на тежести ", добави Маджид.

Той беше определен за президент на федерацията през 2021, само че зае поста чак през 2023 година, като близо две години имаше тъжби за избора му, а през това време отпред на централата беше тогавашният президент Неделчо Колев.

На съвещанието на управителния съвет беше доказано, че Иван Иванов остава селекционер на отбора за европейското състезание. Иванов беше упрекнат в съучастничество за желан рушвет от шефа на федерацията от сина му Иван Иванов-младши, който е специалист в Министерството на младежта и спорта (ММС).

Маджид отхвърли да разяснява проблема, само че съобщи, че в този момента няма юридическа или правна причина Иванов да не води националния тим.

Най-добрият български щангист Карлос Насар отхвърля да работи с Иванов, като продължава да тренира настрана.

Според Маджид протичащото се във федерацията не въздейства на състезателите, които не престават да упражняват и да се готвят.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР