Българската федерация по вдигане на тежести (БФВТ) не е била

...
Българската федерация по вдигане на тежести (БФВТ) не е била
Коментари Харесай

Наказанието е абсолютна измислица, каза адвокатът на българската федерация по щанги

Българската федерация по повдигане на тежести (БФВТ) не е била наказвана, разгласи юристът ѝ Радостин Василев. Той дефинира за " безспорна небивалица " информацията, че е наложено наказване за една година.

Преди ден ТАСС разгласи, че изпълкомът на Международната федерация по повдигане на тежести (IWF) е глобил българската федерация за 12 месеца поради неплатена санкция от 500 хиляди $. Руската организация цитира източник в изпълкома на IWF.

" След две извоювани каузи против IWF в КАС и две анулирани санкции от 500 000 $, сега Българската федерация по повдигане на щанги води трето дело, поради трети опит на IWF да наложи санкция, този път в размер на 250 000 $ ", написа Василев във " Facebook ".

Той показва, че интернационалната федерация пробва да санкции българската федерация поради 11-те позитивни допинг проби от 2015 година, " само че не съумява да ни накаже законно и да аргументира наказването към този момент два пъти ".

" Тепърва ще има явяване в Лозана по това трето дело и решението ще е дефинитивно. Малко евентуално е да има решение преди Нова година. Решение за изваждане на нашата федерация за 1 година сега не може да бъде наложено от IWF, тъй като обжалването на санкцията от 250 000 $ в КАС (спортния арбитражен съд) стопира осъществяването на решението. Към момента България е на международно състезание в Съединени американски щати през ноември ", добави Василев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР