Българската федерация по плувни спортове реши да излезе със специално

...
Българската федерация по плувни спортове реши да излезе със специално
Коментари Харесай

Плувната федерация отговори на субективен репортаж по bTV

Българската федерация по плувни спортове реши да излезе със особено мнение във връзка репортаж на bTV от събота, който " внушавал ", че единствено и само управлението е отговорно за трите позитивни допинг проби. Ето позицията на федерацията без редакторска интервенция:

" Във връзка с излъчения репортаж на 06.03.2021г. bTV репортерите, ние, Българската федерация плувни спортове, желаем да дадем своята публична позиция:

Стоим твърдо зад тримата състезатели и ще окажем всякакво подпомагане в процеса на определяне на истината.

Никога в подготовката си или по време на надпревари, никой играч не е бил принуждаван да приема хранителна добавка принудително. На всеки е предоставена опцията да се запознае със наличието на витамините и добавките на международно известните и потвърдени производители, които даваме повече от три години. До момента при осъществени над 200 антидопинг инспекции – както в предварителен, по този начин и в спортен интервал, не сме имали проблем или позитивна допинг проба.

От наличието на двусмисления скришен запис на Георги Аврамчев в репортажа излиза наяве, че той използва съпоставяне и дава образец - “ако бяхме …, тогава щяхме”. Извадените от подтекста думи се интерпретират като „ порочни практики “ и „ опция за манипулиране на антидопинговите организации “. Всеки човек, осведомен с професионалния спорт, знае, че това е невероятно. Факт, който бе доказан и от антидопинговия център. Обратното изказване граничи с клюка.

В новинарска емисия, излъчена на 02.03.2021г. един от най-успешните ни състезатели Антъни Иванов акцентира, че не желае оставката на президента на федерацията Георги Аврамчев, тъй като той се оправя чудесно с управническите си функционалности и не е негова работа да следи подготвителния и възстановителния развой.

В репортажа, излъчен 06.03.2021г. в 19:30ч. същият играч “иска оставки” и се изрича обидно за екипа и подготовката в родината си, където се развил като плувец. В същия репортаж няма диря от позитивните думи на спортиста, излъчени 4 дни по-рано.

Защо?

В следствието на bTV не бяха посочени други благоприятни условия за попадането на станозолол в организма, а точно – риск от замърсяване на добавките, давани в националния тим, умишлен или инцидентен банкет от играч, както и съзнателно дискредитиране на нашите състезатели от други лица. Напротив, внушава се, че повода е единствено в щаба на националния тим, въпреки и да нямат претекст, тъй като станозололът е безусловно ненужен в плуването.

Въпреки основаното напрежение и недоказаните изказвания в излъчените от bTV репортажи по проблема с позитивните допинг проби, ние се надяваме на обективното му отразяване.

Сигурни сме, че нашата стратегия за развиване на плувните спортове дава нагледни резултати. БФПС и щабът на националния тим, ще изпълнят до край Олимпийската стратегия и ще обезпечат на нашите състезатели нужните условия за реализация на техния четиригодишен труд и сбъдване на фантазиите им за почтено класиране и върхови достижения на Олимпийските игри Токио 2021. "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР