Българската федерация по джудо е наследила дългове за над 120

...
Българската федерация по джудо е наследила дългове за над 120
Коментари Харесай

В джудото наследиха дългове за над 120 000 лв.

Българската федерация по джудо е наследила задължения за над 120 000 лв. от предходното управление. „ Освен това тогавашният президент Иван Михалев е взел 10 000 евро персонален заем и не го е върнал, а други 51 000 евро държи у себе си “, разкри актуалният ръководител Румен Стоилов.
Липсите са открити от Агенцията за държавна финансова ревизия, Икономическа полиция, инспектората на Спортното министерство и вътрешна инспекция. „ Управителният съвет взе единомислещо решение да заведем цивилен и наказателни искове и да си търсим парите посредством съда “, продължи Стоилов.
А вицепрезидентът Даме Стойков добави, че са спрени парите и от Световната федерация, която подкрепя 15 наши клуба, утвърдени по стратегия. Еднолично обаче Михалев е дал тези средства на разнообразни от посочените клубове.
Въпреки финансовите усложнения управата на федерацията реши и премира най-хубавия ни джудист Ивайло Иванов с 3000 лв. за купата от влиятелния шампионат в Хага преди дни. Асът ни реализира 6 победи, в това число и над номер 1 в света Саеид Молаей (Египет). Това е първият орден за седмия от олимпиадата Рио 2016 от година и половина. „ Сега към този момент имам спокойствието да упражнявам и да давам най-хубавото от себе си – сподели Иванов. – С предходното управление бях на път да се откажа. Имах оферти и от други страни. Но не си представях да се кача на стълбичката и да чувам химна на Турция, Израел… “
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР