Българската фармацевтична компания Софарма приключи поглъщането на производителя на медицински

...
Българската фармацевтична компания Софарма приключи поглъщането на производителя на медицински
Коментари Харесай

Компания за медицински изделия вече е част от Софарма

Българската фармацевтична компания " Софарма " завърши поглъщането на производителя на медицински произведения " Медика ". Преобразуването към този момент е вписано в Търговския указател, оповестиха от компанията.

Сделката бе утвърдена от Комисията по финансов контрол още през април. Според нея всички активи на " Медика " ще преминат към " Софарма ". Акционерите в погълнатата компания пък ще станат притежатели на акции във фармацевтичния колос.

" Медика " създава разноообразни медицински произведения: бинтове, памучни артикули, пластири, ластични артикули, артикули от марля, хирургични конци, автоаптечки, комплекти за оказване на първа помощ, стерилни превръзки.

Компанията създава и медикаменти, хранителни добавки и козметични артикули. Производството е концентрирано главно в Сандански.

Продажбите на " Медика " са за 8.6 млн. лева, а облагата доближава 1.14 млн. лева на годишна база, демонстрира докладът на сдружението.

Софарма продължава с пазарната агресия, като с изключение на в България, тя има компании от фармацевтичния отрасъл в Сърбия и Молдова. Компанията е водещ производител и дистрибутор на медикаменти на Балканите.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР