Българската енергийна система е стабилна. Всички дружества работят на пълни

...
Българската енергийна система е стабилна. Всички дружества работят на пълни
Коментари Харесай

Няма да спират тока и при неплатени сметки при извънредното положение

Българската енергийна система е постоянна. Всички сдружения работят на цялостни обороти, създава се задоволително електричество. Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ министърът на енергетиката Теменужка Петкова  Теменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 година Магистър по.

За да се оправим със обстановката, би трябвало да бъдем доста виновни и да съблюдаваме прецизно всички ограничения, указани от спешния щаб, уточни тя.

Енергийната система е основен бранш и е обвързван директно с нашата национална сигурност. Приоритетите ни са да съхраним живота и здравето на работещите и да осъществим енергийните доставки, добави министърът.

По думите ѝ добивът на въглища в "Марица Изток 2Ю продължава. Българските жители би трябвало да бъдат спокойни, че българската енергийна система е постоянна. В Министерството на енергетиката е основан специфичен щаб, в който са включени всички шефове на сдружения, които имат отношение на процеса, съобщи Теменужка Петкова  Теменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 година Магистър по.

Обявиха значима информация за сметките за тока по време на изключителното състояние

Тя изясни, че трите ЕРП-та ще дават цялостна информация за опциите потребителите да платят сметките си, като избегнат касовото заплащане. На уеб страницата и на трите сдружения са посочени телефони и имейл адреси, на които жителите могат да слагат своите въпроси. Във всички техни центрове, където се заплащат сметки, са въведени специфични ограничения в сходство с напътствията на министъра на опазването на здравето и на спешния щаб. В пространствата ще се позволяват до две лица, които би трябвало да са на гишетата на два метра един от различен. Предприети са ограничения да се дезинефкцират гишетата, с цел да се обезпечи оптимално чиста среда, изясни енергийният министър.

За уязвимите клиенти ЕРП-тата ще удвоят периода за разсрочване на сметките – от 10 на 20 дни. Ако срокът изтече и сметката не е платена, ще се вършат няколко опита за определяне на контакт с клиента и ще му бъдат предлагани още благоприятни условия за разсрочване, съобщи Петкова, като посочи, че по време на изключителното състояние токът на потребителите няма да се стопира, даже при неплатени сметки.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР