Българската двойка Бранимир Грозданов/Константин Митев се представиха отлично на турнира

...
Българската двойка Бранимир Грозданов/Константин Митев се представиха отлично на турнира
Коментари Харесай

Отлично представяне на Грозданов/Митев на Sofia Beach, швейцарски тандем триумфира

Българската двойка Бранимир Грозданов/Константин Митев се показаха чудесно на шампионата по плажен волейбол Sofia Beach Open Pro. Двамата стигнаха до дребния край на надпреварата на първокласния комплекс в Панчарево, само че не и до медалите.

В мача за третото място чешката двойка Думек/Берчик надигра българите трагично с 2:1. Българите играха доста атрактивно, само че не им доближи опит, с цел да се поздравят и с орден.

Изключително зрелищен беше финалът, в който участваха единствено швейцарци. Куентен Метрал и Ивес Хаузенер съкрушиха сънародниците си Марко Кратигер и Флориан Бреер с 2:1. И трите гейма вървяха изцяло равностойно, а топката едвам падаше на пясъка.

От ВИП местата аплодираше президентът на БФВолейбол Любо Ганев. Най-добрият ни играч за всички времена има упоритост плажният волейбол да се развие на европейско равнище. Досега този спорт действително е бил единствено аматьорски. Ганев награди призовата тройка дружно с Николай Гюров, кмета на Панчарево. И двамата оцениха високо уредниците в лицето на Яриф Лернер и Онур Кара.

Наградният фонд на шампионата, който е под егидата на международната централа FIVB, бе 20 500 евро. Шампионите получиха 10 000, а вторите 6000 евро. Българската двойка Грозданов/Митев заслужи 1500 евро. На шампионата участваха 16 тима от България, Турция, Швейцария, Австрия и Чехия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР