Българската демокрация се оказа един Нероден Петко. В опит да

...
Българската демокрация се оказа един Нероден Петко. В опит да
Коментари Харесай

Ренета Инджова: Сега е вакханалия, която е съзнателно постигната

" Българската народна власт се оказа един Нероден Петко. В опит да заблудим света, създадохме личен Преход. Това не е метод, по който България да влезе в света ”, сподели някогашният длъжностен министър председател. Тя акцентира, че и през 1994 година е имало колаборация сред ляво и дясно, само че това не значи, че в този момент би трябвало да е същото. „ Да споделяме „ няма значение ляво-дясно ”, това единствено значи „ няма значение кои ще са ни ортаците, когато ще присвояваме публичния запас ”, безапелационна е Инджова.

По думите й от две години митингът е нещото, което изяснява на хората, че ние би трябвало да минем през интервала на избори, колкото може, по-често. „ Ния нямаме традицията да разпознаваме кои биха могли да бъдат наши политически водачи. Ще се научим единствено с извършения – в учебно заведение по какъв начин се учи - откакто сме поставили за министър-председател човек, който не се е научил да приказва, камо ли да комуникира, камо ли да води политика ”, добави експремиерът.

Попитана дали има паралел сред сегашната политическа обстановка у нас и тази, когато тя е поела поста на длъжностен министър председател през 1994 година, Инджова отговори по този начин: " Имаше съхранена институционалност и административен ред, даже към момента от предишното. Сега е вакханалия, която е умишлено реализирана, с цел да може всеки да прави каквото си желае ”. По думите й липсва взаимоотношението сред прокуратурата, силовите органи, премиера и даже президента. " Всички работят едвам не заспят ", акцентира Инджова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР